Predstavljen europski projekt ‘Čista petica’ Srednje škole Novi Marof

Srednjoj školi Novi Marof je u okviru natječaja ‘Promocija kvalitete i unaprjeđenja sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini’ od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta odobren projekt ‘Čista petica’, vrijednosti 983.594 kuna, financiranih iz Europskog socijalnog fonda.

Partneri na projektu, koji će trajati 12 mjeseci, su Geotehnički fakultet Varaždin, Gimnazija Antuna Vrančića Šibenik te Srednja škola Zlatar.

Srednjoj školi Novi Marof ovo je drugi europski projekt, kojim se poboljšava kurikularni dio i nastavnički kadar primjerima dobre prakse iz Finske i uspješnih hrvatskih škola, a ujedno će poboljšati će kvalitetu nastave u ovoj novoj srednjoj školi – rekao je zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, zadovoljan što su partneri na projektu renomirane škole s područja Republike Hrvatske.

Kišić je istaknuo i važnost interdisciplinarnosti projekta, odnosno spajanja prirodoslovnih i tehničkih znanosti koje su deficitarne u našem društvu, jer da bi naša država bila uspješna mora biti jaka u tehničkim znanostima.

Ravnateljica Srednje škole Novi Marof Jasminka Behin istaknula je kako je svrha projekta uspostavljanje programskih, materijalnih i kadrovskih uvjeta u partnerskim školama za izvođenje jednog fakultativnog predmeta iz matematike te jednog interdisciplinarnog fakultativnog predmeta iz kemije i biologije i jednog interdisciplinarnog fakultativnog predmeta iz fizike i geografije, kao i motiviranje učenika za bolje svladavanje gradiva u matematici i prirodoslovlju te motiviranje za daljnje školovanje na takvim studijskim programima.

U sklopu projekta planirano je i studijsko putovanje u Finsku, koja prednjači po kvaliteti obrazovnog sustava, u školu koja će prezentirati primjenu najsuvremenijih alata u prirodoslovnim znanostima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije