Stanje izbjeglica: ‘Slovenska ograda i žica ne mijenjaju baš ništa’

Gotovo sat vremena, koliko je predstavljao nove mjere Ljubljane na granici s Hrvatskom, slovenski premijer Miro Cerar napadno se trudio izbjeći riječ ‘ograda’. No da će se Slovenija ograditi žicom bilo je jasno čim je rekao da će se sljedećih dana početi postavljati ‘tehničke zapreke’ za kontrolu priljeva imigranata, piše Vecernji.hr.

Kakve će to posljedice imati po područje varaždinske županije, a naročito mjesta na granici sa Slovenijom, upitali smo Alena Kišića, načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Varaždinske županije.

– Slovenska ograda i žica ne mijenjaju baš ništa i neće ni na koji način utjecati na uhodan transport izbjeglica. To je već sad uhodano i nema zapravo ilegalnih prelazaka preko zelenih zona, a upravo takve prelaske ograda i žica trebaju spriječiti. U Slavonskom brodu izbjeglice se ukrcaju u transport i krenu put Slovenije. Ograda na to neće i ne može utjecat – kazao je Alen Kišić.

Ista je stvar i sa zimom, naime, hladnije vrijeme također neće promijeniti već uhodane načine transporta izbjeglica prema Sloveniji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije