Održano jesensko predavanje i razmjena sjemenja u organizaciji Udruge Biovrt

Predavanje pod nazivom ‘Popravi tlo, nahrani planet i spasi svijet’ održano je i jesenas u Gradskoj knjižnici Ivana Belostenca Lepoglava. Djelić je to u mozaiku sličnih događanja diljem svijeta kojima se obilježava Međunarodna godina tla, prenosi Lepoglava.net.

Kako konvencionalna poljoprivreda zagađuje tlo i šteti ljudskom zdravlju, sve se više ističe važnost zdravijih i učinkovitijih modela poljoprivredne proizvodnje koji čuvaju ljudsko zdravlje, ne uzrokuju klimatske promjene i pridonose zdravijem društvu općenito. Nastojeći doprinijeti takvom razmišljanju i načinu proizvodnje, Udruga Biovrt – u suradnji s prirodom i njezina osnivačica, biovrtlarka Silvija Kolar Fodor, trude se očuvati stare sorte, vratiti ih u vrtove čuvajući time biološku raznolikost, a time i cijeli ekosustav.

Vizija udruge je zajednica u kojoj svaki čovjek zna kako funkcionira priroda i razumije da smo svi njezin dio, a ne njezini ‘vlasnici’ i život u skladu s njom.

Predavanjem se pridružujemo i Globalnom pokretu za slobodu sjemenja te akcijama na svjetskoj razini koje se obilježavaju od 02.do 16. listopada, a na kojima aktivisti, pojedinci i udruge svojim predavanjima, akcijama i razmjenom sjemenja rade na stvaranju zemaljske demokracije koja se temelji na živom tlu i živom sjemenju, zdravim zajednicama i živoj ekonomiji, javlja Lepoglava.net.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije