Cikloturizam u Ivancu: Projekt koji uključuje biciklizam, planinarstvo i baštinu

Na inicijativu Turističke zajednice grada Ivanca još 2013. počelo se s pripremom razvoja Cikloturizma u Ivancu, a nedavno je apliciran projekt na savez Alpe-Jadran (Alps –Adriatic Alliance).

Posebna koncentracija je usmjerena na prisutne ivanečke potencijale i sadržaje s izraženom perspektivom globalnog razvoja.

Osnovna podloga je bazirana na biciklističku rutu gdje se pružaju preduvjeti mogućnosti razvoja – edukativnih šetnica, planinarstva, ekstremno brdskog biciklizma, avanturizma, baštine, uključivanje OPG gospodarstva, vlasnika klijeti, ugostitelja i ostalih zainteresiranih.

Između ostalih u razvoju cikloturizma prisutna je suradnja s biciklističkim udruženjima, s ivanečkog područja BBK Ivanščica .

Primarni cilj projekta je stvaranje konkretnih gotovih turističkih sadržaja, prema fazama realizacije, s mogućnošću uključivanja svih zainteresiranih pojedinaca i skupina što će u konačnici pozicionirati grad Ivanec s prepoznatljivim turističkim identitetom.

Realizacija je uvjetovana kvalitetnom vizijom i podlogom, a obuhvaća pripremu, sadržaj, održivost i ekonomsku isplativost kako za pojedince tako i za širu društvenu zajednicu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije