U Ludbregu održano natjecanje u čitanju na glas za osnovnoškolski uzrast

U ludbreškoj kinodvorani održano je gradsko natjecanje u čitanju naglas za učenike trećih, četvrtih i petih razreda osnovne škole, a nekoliko dana kasnije natjecali su se i učenici šestih, sedmih i osmih razreda. Organizator događaja treću godinu zaredom je Gradska knjižnica i čitaonica Mladen Kerstner Ludbreg.

Sudjelovali su učenici iz osnovnih škola Ludbreg, Martijanec, Sveti Đurđ i Veliki Bukovec.

Prvo mjesto na ovom zanimljivom natjecanju osvojio je Filip Krušelj, učenik četvrtog razreda u osnovnoj školi Veliki Bukovec, drugo mjesto pripalo je Ludbrežanki Antoniji Majhen, učenici četvtrog razreda dok je treća bila Melanie Bregović polaznica četvrtog razreda u Osnovnoj školi Martijanec.

Među učenicima šestih, sedmih i osmih razreda, prva dva mjesta pripala su učenicima Osnovne škole Martijanec.

Prva je bila Vinka Petek, a druga Marta Međeral.

Treće mjesto osvojila je Antonija Lazar iz Osnovne škole Sveti Đurđ.

Koji će se učenici predstaviti 4. studenog na županijskom natjecanju u Novom Marofu odlučuivala je prosudbena komisija, profesorice hrvatskog jezika Lidija Novosel i Jasminka Vugrinec, te knjižničarka knjižnice u Trnovcu Violeta Lukač.

Natjecanje u čitanju naglas treći se put održava u Mjesecu hrvatske knjige u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva – Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež i Narodne knjižnice i čitaonice ‘Vlado Gotovac’ Sisak.

Ova se nacionalna akcija organizira s ciljem poticanja i popularizacije knjiga, čitanja i čitanja naglas, razvijanja ljubavi prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena, unapređenja čitalačkih sposobnosti učenika, naglašavanja čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja, poticanja usmenog izražavanja i razvijanja motivacijskih sposobnosti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije