‘Strašni’ kolači, zombie ples, vještice i duhovi u IV. osnovnoj školi Varaždin

>> FOTO “Strašni” kolači, zombie ples, vještice i duhovi u IV. osnovnoj školi

Već tradicionalno se u IV. osnovnoj školi Varaždin, uoči Noći vještica, odnosno Halloweena, koji pada na 31. listopada, održava natjecanje u izradi ‘strašnih’ kolača. Organizatorice su učiteljice engleskog jezika Sofija Fruk, Silvija Hrnčić i Dijana Gašparac.

Učenici se, sami ili uz pomoć mama, baka i ostale rodbine i susjeda, natječu u izradi najkreativnijeg i najukusnijeg kolača ili torte koji moraju istovremeno biti i ružni, ali i oku ugodni.

Prosudbeno povjerenstvo isprobava kolače te proglašava najbolje okusom, a posebne su nagrade i za kreativnost.

Na ovogodišnjem natjecanju je bilo mnoštvo ‘strašnih’ kolača i torti fantastičnog okusa i jezivog izgleda, plesao se Zombi ples, a okupljeno mnoštvo je jedva čekalo degustaciju izložbenih primjeraka.

Ove su se godine obilježavanju zabavnog Halloweena pridružili i učenici 1. c koji su svoju učionicu ukrasili duhovima vlastite proizvodnje, dvjema izbušenim tikvama, a nekoliko učenika se hrabro prerušilo u strašne vještice i čudnovata bića.

Iako se Halloween u Hrvatskoj ne obilježava kao u većem dijelu svijeta, a naša se djeca već tradicionalno maskiraju samo za Fašnik, djecu taj dan i običaji vezani uz njega zaista vesele.

A znamo da nam je svima ipak najvažnije da nam djeca budu sretna.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije