Povodom Svih svetih diljem županije posebne regulacije prometa

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih, u petak i subotu 30. i 31. listopada te na sam blagdan, u nedjelju, 1. studenog, očekuje se veći broj vozila u blizini svih groblja na području Varaždinske županije.

Policija želi skrenuti pažnju svim vozačima na poštivanje prometnih propisa, prije svega da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti te da kod parkiranja vozila pravilno koriste parkirališna mjesta i time omoguće nesmetan prolaz pješacima.

Također mole građane da izbjegavaju parkiranje na kolniku državnih cesta, posebno kod groblja u Bartolovcu.

U vrijeme blagdana Svih Svetih na ulicama koje vode prema varaždinskom gradskom groblju vrijedit će privremena regulacija prometa. Za promet svih vozila bit će zatvorena Hallerova aleja od raskrižja sa Ulicama Gustava Krkleca i Ratimira Hercega do raskrižja s Ulicom Franje Račkog u subotu 31. listopada i nedjelju 1. studenoga, u vremenu od 8 do 20 sati.

Mjesta zatvaranja prometa bit će obilježena fizičkim preprekama te prometnim znakovima privremene regulacije prometa.
Za upućivanje vozača na parkirališta i alternativne pravce bit će angažirani pripadnici Prometne jedinice mladeži, a nadzor će obavljati i policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin.

U petak i subotu, 30. i 31. listopada, od 12 sati, promet u Ivancu, Ulicom Augusta Cesarca od raskrižja s Ulicom žrtava hrvatskih domovinskih ratova do završetka novog groblja, odvijat će se jednosmjerno u pravcu groblja.

Na blagdan Svih svetih, 1. studenog, od 6 do 18 sati, promet će se odvijati jednosmjerno na potezu od raskrižja Ulice žrtava hrvatskih domovinskih ratova i Ulice Stjepana Vukovića do raskrižja s Ulicom A. Mihanovića (promet će teći u smjeru Mihanovićeve ulice).

Nadalje, na blagdan će se Ulica A. Cesarca zatvoriti za promet od raskrižja s Ulicom žrtava hrvatskih domovinskih ratova do raskrižja s Ulicom Ivanuševec. U Ulici Stjepana Vukovića bit će zabranjen promet od početka odvojka prema groblju.

Na sam blagdan, 1. studenog u zoni groblja u Lepoglavi – dio ulice Eugena Kvaternika od raskrižja s ulicom Ivana Mažuranića do raskrižja s odvojkom ulice Eugena Kvaternika i dio lokalne ceste kroz Vulišinec prema groblju, odredit će se za jednosmjerni promet u smjeru groblja, dok će dio nerazvrstane ceste kroz Vulišinec od groblja, također biti određen za jednosmjerni promet u smjeru ulice Ivana Mažuranića.

Istog dana, kod groblja u Kamenici, dio nerazvrstane ceste od raskrižja s lokalnom cestom prema groblju, odredit će se za jednosmjerni promet u smjeru groblja, dok će se dio nerazvrstane ceste u Žarovnici također odrediti za jednosmjerni promet od groblja do raskrižja sa županijskom cestom kod osnovne škole, javlja PU varaždinska u priopćenju.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije