Dragutin Poje proslavio 100. rođendan uz izložbu ‘Ludbrežani kojih više nema’

U organizaciji udruge ‘Žene iz Centra svijeta’ u subotu je otvorena izložba starih fotografija pod nazivom ‘Ludbrežani kojih više nema’. Tako se u ludbreškoj ‘Bakinoj hiži’ može razgledati pregršt fotografija na kojima su ovjekovječeni detalji iz života starih Ludbrežana. U ime udruge Franciska Schubert zahvalila je svima koji su pomogli da se stare fotografije nađu na zidu ‘Bakine hiže’. Izložbu je otvorio Ludbrežanin Ivan Dijanošić.

Okupljene je pozdravio i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić koji je ujedno imao prilike čestitati rođendan jednom od prisutnih građana.

– Danas ovdje obilježavamo nešto posebno, odajemo počast Ludbrežankama i Ludbrežanima kojih više nema, ali se isto tako slavi veliki događaj, stoti rođendan našeg najstarijeg sugrađanina gospodina Poje. Danas zahvaljujemo i svima vama na čijim djelima i radu počiva Ludbreg danas. Da nije bilo vas, vašega svakodnevnoga, dugotrajnoga, mukotrpnoga i teškoga rada ne bi bilo danas Ludbrega ovakvog kakav jest. Mi nešto mlađi pokušavamo samo unaprijediti ono što ste vi izgradili i u tome nam treba vaša podrška i razumijevanje, a nadam se da vas mi u tome nikad nećemo razočarati. Ova kuća, odnosno hiža je zaista nešto posebno i naše ‘Žene iz Centra’ svijeta su najbolje čuvarice baštine i prenositelji svega onoga što Ludbreg je nekad bio, danas je i što će biti sutra. Jer bez onoga od jučer ne možemo biti dobri ljudi, ne možemo biti pravi žitelji našega grada – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić i dodao kako je pogled na brojku 100 uistinu impresivan.

– Ono najvažnije u godinama jest ostati čovjek. To je nešto što svi moramo jako se truditi da od početka do kraja ostanemo ljudi, dobri susjedi, dobri prijatelji jer to je jedino što vrijedi – zaključio je gradonačelnik.

Dragutin Poje je, naime, proslavio 100. rođendan, a od članica udruge ‘Žene iz centra svijeta’ dobio je i rođendansku pjesmu.

Inače, izložba će biti otvorena do Božića, a iz udruge pozivaju sve koji imaju fotografije iz ludbreške prošlosti da im ih dostave.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije