Grad Lepoglava partner Sloveniji na novom prekograničnom projektu

Kako bi dogovorili aktivnosti vezane za zajedničko sudjelovanje na projektu prekogranične suradnje, koji bi se financirao sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, u Općini Cirkulane u Sloveniji sastali su se načelnici i gradonačelnici pograničnih općina i gradova – Grada Lepoglave te općina Cestice, Donje Voće, Sračinca, Zavrča, Videma, Podlehnika, Žetala i Cirkulana.

Razgovaralo se o aktivnostima vezanima za prijavu projekta vezanog za očuvanje i održivo korištenje prirodnih i kulturnih resursa za koji bi se potpora trebala osigurati kroz Program prekogranične suradnje Slovenija – Hrvatska 2014 – 2020.

– Grad Lepoglava ima velikog iskustva u privlačenju europskog novca o čemu govori 16 projekata realiziranih na području grada Lepoglave sredstvima iz fondova Europske unije. Znamo i želimo koristiti fondove Europske unije za razvoja našeg Grada, ali i zajedno s partnerima i cijelog našeg područja i regije, prelazeći pri tom i državne granice – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Za provođenje projekata očuvanja i održivog korištenja prirodnih i kulturnih resursa iz Europskog fonda za regionalni razvoj dodijeljeno je 28.074.358 eura, od kojih će dio, vjeruju sudionici sastanka, biti iskorišteno za realizaciju zajedničkog projekta.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije