Put do V. osnovne škole neadekvatan za djecu, staza u planu tek iduće godine

Roditelji čija djeca pohađaju varaždinsku Petu osnovnu školu, ovih su dana ponovno osvjestili problem s kojim se njihovi mališani suočavaju svakog dana, naročito kad su loši vremenski uvjeti.

Naime, tik do njihove škole nalazi se velika livadna parcela, na kojoj se ništa ne nalazi osim trave, koja se povremeno kosi, a ponekad služi kao odlagalište otpada. Zemljište nije adekvatno popločeno tako da djeca nerijetko hodaju po blatu na putu do škole, koje je uz to bez javne rasvjete.

– Prošle sam godine pokrenuo akciju da bi se na tom zemljištu napravio pločnik, bar uz ogradu naše škole. Vlasnička struktura parcele je složena, 21 je vlasnik, stoga sam poslao pismo svim vlasnicima te zatražio suglasnost, na što je većina pristala – ispričao nam je Mario Šipek, ravnatelj navedene škole.

Ravnatelj je, kako kaže, nakon dobivene suglasnosti, obavijestio Grad Varaždin, Upravni odjel za društvene djelatnosti kako bi se taj dio zemljišta očistio te da se krene s radovima.

– Jedan od suvlasnika nam je čak poklonio svoj dio zemljišta, pomoć je obećao i gradonačelnik Habuš, ali još se ništa nije pokrenulo. Ne znam gdje je zapelo, ali Vijeće roditelja i škola čini sve kako bi se problem riješio u što kraćem roku. Uz to, potrebno je istaknuti kako se zalažemo za postavljanje javne rasvjete, s obzirom da je taj dio neosvijetljen, a mnogo djece prolazi tim putem. Problem je što se zemljište služi i za odlaganje raznoraznog otpada, a nakon vikenda je ponekad pravi kaos – kazao je ravnatelj te dodao kako je želio iznaći rješenje već ove jeseni, ali zbog tromosti sustava, nažalost nije uspio.

– Ipak, nadam se da će iduće godine problem biti riješen – zaključio je.

Poslali smo upit gradskom Upravnom odjelu za društvene djelatnosti.

– Obzirom na činjenicu da se radi o zemljištu u privatnom vlasništvu, najprije je potrebno izraditi projektnu dokumentaciju, koja uključuje i geodetski projekt, na temelju koje će se rješavati imovinsko-pravni odnosi sa vlasnicima zemljišta potrebnog za izgradnju pješačko-biciklističke staze, koja bi se prostirala od trgovačkog centra Kaufland u Zavojnoj ulici do odvojka Kurelčeve ulice.

Grad Varaždin je dao u izradu navedenu projektnu dokumentaciju te se do kraja ove godine očekuje da će biti dovršena, kako bi se mogli riješiti imovinsko-pravni odnosa te naposlijetku uređenje pješačko-biciklističke staze. Očekuje se da bi navedeno bilo moguće u tijeku 2016. godine, a istovremeno bi se uredila i javna rasvjeta – stoji u odgovoru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije