Nagrada za sigurnost zajednice Internet portalu za registraciju bicikala

U okviru 9. Konferencije hrvatskih menadžera sigurnosti u Opatiji je, 15. listopada, održana i svečana dodjela Hrvatske velike nagrade sigurnosti 2015./CROATIA Grand Prix Security 2015.

Tom prilikom Gradu Varaždinu, odnosno Vijeću za prevenciju kriminaliteta Grada Varaždina, Policijskoj upravi varaždinskoj i Fakultetu organizacije i informatike Varaždin, Povjerenstvo sastavljeno od uglednih članova, predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova te predstavnika različitih medijskih kuća, dodijelilo je nagradu za najbolji projekt partnerstva u ostvarivanju sigurnosti zajednice za projekt ‘Zaštitimo svoje bicikle‘.

Podsjetimo, Grad Varaždin je prvi grad koji ima Internet portal za registraciju bicikla, a koji je nastao u suradnji Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Varaždina, policije i sveučilišne zajednice. Fakultet organizacije i informatike Varaždin aplikaciju je za potrebe Grada i MUP-a izradio besplatno. Ovo je Pilot projekt sada za područje varaždinske županije i međimurske županije, s mogućnošću naknadne provedbe projekta na području cijele Republike Hrvatske.

Nagradu je u Hotelu Milenij u Opatiji u ime Grada Varaždina primila Marijana Cindrić, viši stručni suradnik za promet i urbanu sigurnost, u ime Policijske uprave Varaždinske načelnik Darko Jurčec te u ime Fakulteta organizacije i informatike Ivan Švogor, voditelj projekta ‘Zaštitimo svoje bicikle’.

Podsjećamo, pod mentorstvom djelatnika fakulteta, studenti Krunoslav Domić, Tomislav Jelčić i Žan Strahija napravili su web aplikaciju koja omogućuje biciklistima registriranje svog bicikla te dojavu u slučaju krađe.

Uz to, policijske uprave koje koriste aplikaciju imaju mogućnost uvida u sve potrebne podatke u Varaždinu, gradu bicikala, to je problem koji je sve više prisutan i generira sve više prihoda na crnom tržištu. Ovim projektom, želi ste tome stati na kraj.

Trenutno je aplikacija u testnoj fazi dostupna na području čitave Varaždinske i Međimurske županije, a već sada su rezultati prijava na aplikaciju moguća je putem web stranice projekta (https://bicikli.mup.hr/) ili putem mobitela preuzimanjem besplatne aplikacije za Android i iPhone uređaje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije