Superheroji: Treba napraviti dvoranu i Sjajni bal preimenovati u Sjajne bale

Povodom prosvjeda gradonačelnika Habuša i njegove namjere da u Zagreb pred Ministarstvo simbolično dostavi jednu balu s varaždinskog ‘bijelog brdašca’, razgovarali smo s našim superherojima Schtigom i Gorillom.

Naime, turbo dvojac nedugo je ponudio rješenje u kojem se prikupljene bale želi iskoristiti za gradnju novog stadiona.

– Odlučili smo ‘zbrinuti otpad’ iskoristiti za nešto čemu bi se divila cijela Europa, za novi stadion od bala. Iako je prikupljeno već podosta ‘građevinskog materijala’, još uvijek nemamo dosta bala i svaka nam je važna, čak i ova koju je gradonačelnik planirao odvesti u Zagreb. Našom intervencijom i uz pomoć nadležnih službi spriječili smo deložaciju bale i nastavljamo s projektom – napominje Schtig.

Bale treba smanjiti. Jako smanjiti. I onda ih baciti u smeće

Upitali smo Gorillu što bi se desilo u slučaju da i ostale političke struje počnu sabotirati ovaj atraktivan projekt.

– Mi smo već navikli da se volja građana ignorira, šikanira i ismijava. Zato osim stadiona nudimo još dva rješenja koja bi ekspresno riješila ovaj veliki problem, tako da nam nije jasno što se toliko odugovlači s time i kome to odgovara?

Na dodatno pitanje koja još rješenja vide, obojica su ispalili: – Bale treba smanjiti. Jako smanjiti. I onda ih baciti u smeće. Osim toga, ovdje možemo napraviti veliku dvoranu za već tradicionalni varaždinski bal i samo ga neznatno preimenovati u ‘Sjajne bale’.

Pobjeđujemo na izborima čak i ako se ne kandidiramo

Nismo mogli zaobići pitanje o predstojećim parlamentarnim izborima. Možemo li i nakon predsjedničkih izbora očekivati Vašu kandidaturu?

– S nama očekujte neočekivano. Ne pada nam na pamet krenuti na parlamentarne izbore, no zadnja istraživanja pokazuju da bismo trebali uzeti stopostotnu većinu čak i ako se ne kandidiramo.

Uskoro i novi sing ‘Yoshimpa Soldiers’

Za kraj, ima li kakvih novosti na glazbenom planu i kakva su tu ambicije?

– Nakon izlaska našeg prvog službenog spota nismo imali previše vremena za promocije te u idućem razdoblju očekujemo neka gostovanja u Hrvatskoj, Srbiji i Francuskoj. Ono što je još važnije, intenzivno se radi na novom materijalu i pitanje je tjedna kada ćemo i službeno izbaciti naš sljedeći singl ‘Yoshimpa Soldiers’, kojim pokrećemo novi glazbeni smjer. Ostalo ipak neka ostane iznenađenje.

Današnji prosvjed ipak je barem nečemu poslužio, omogućio je susret sa sve aktivnijim dvojcem, a prema reakcijama okupljenih građana i predstavnika medija prilikom pojavljivanja superheroja, čini nam se da doista uživaju ozbiljnu podršku za svoje društveno nemjerljivo korisne projekte.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije