Lepoglavsku crkvu ispunile pjesme posvećene Blaženoj Djevici Mariji

U prekrasnom ambijentu lepoglavske župne crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, održan je koncert duhovne glazbe ‘Najljepše o Mariji’. Koncert su prigodom proslave 600-te obljetnice posvećenja lepoglavske crkve priredili Marija Hodalj iz Lepoglave i njeni kolege iz Glazbene škole Varaždin, prenosi Lepoglava.net.

U ispunjenoj crkvi koncert je otvorila upravo Marija Hodalj pjevajući ‘Ave Maria’, nakon čega je u pratnji Danijela Ota otpjevala ‘Milost’ i ‘Kao Marija’. Također uz klavirsku pratnju Danijela Ota, nastupili su Samanta Grahovac (‘O daj mi snage Bože moj’, ‘Košuta’ i ‘Krist jednom stade na žalu’) i Dominik Padarić (‘Ave verum corpus’, ‘Caro mio ben’ i ‘Panis angelicus’).

Ženski vokalni sastav Allegre otpjevao je četiri pjesme – ‘K suncu prosi’, ‘Oh happy day’, ‘Good news’ i ‘You raise me up’. Uslijedio je nastup bivše Divasice Marije Husar – Rimac koja je prvo s Marijom Hodalj otpjevala ‘Ave Mariu’, da bi nakon toga sama otpjevala još četiri pjesme – ‘Snagom križa’, ‘Samo Isus (Svoja ću koljena)’, ‘Tvoje ime’ i ‘Gospodine hvala’.

Na samom kraju ovog izuzetnog koncerta crkvom su se zaorili stihovi pjesme ‘Zdravo, Djevo’, koju su svi izvođači otpjevali zajedno s publikom koja je brojnim aplauzima tijekom koncerta nagrađivala izvođače za njihove nastupe, javlja Lepoglava.net.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije