BEZ KROVA NAD GLAVOM ‘U Varaždinu je oko 25 beskućnika i svi su nekako zbrinuti’

Zbog velikih hladnoća i snijega Prenoćište za beskućnike u Varaždinu ovih je dana punije nego u ljetnim mjesecima, a nas je zanimalo imali u gradu beskućnika koji u ovakvim uvjetima nemaju krov nad glavom.

Predsjednik udruge ‘Novi put’, Nikola Dugandžić, kaže kako po njegovim saznanjima takvih slučajeva nema.

– Obavijestili smo javnost da Prenoćište za beskućnike ima još slobodnih mjesta s time da smo postavili i pomoćne krevete, a ukoliko bi neko imao potrebu može se javiti u bilo koje doba, otvoreni smo od 0 do 24 sata – rekao je Dugandžić te dodao kako za sada nije organizirana nikakva humanitarna akcija.

U Varaždinu se broj beskućnika kreće od 25 do 30, a u Prenoćištu ih trenutno boravi 13.

– Od 25 do 30 beskućnika je u Varaždinu, ali svi su nekako zbrinuti. Bilo je onih koji su bili u prihvatilištu te se nisu držali kućnog reda pa su napustili prihvatilište. Sve ovisi o tome koje osobe smatrate beskućnicima da li mislite samo na one koji nemaju gdje živjeti, na one koji nemaju adekvatne uvjete ili na one koji nemaju struju i vodu – rekao je Dugandžić i dodao kako svima onima koji odu iz prenoćišta kažu kako se uvijek mogu vratiti.

– U Varaždinu drugog mjesta za smještaj beskućnika za sada nema, a što se tiče broja beskućnika, on je standarni, nekog velikog rasta ili pada broja nema – rekao je za kraj Dugandžić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije