Lepoglavske čipkarice predale haljinu od čipke svetištu Majke Božje Bistričke

– Grijeh bi bio da ne budete ponosni na svoju tradiciju i baštinu – poručio je vjernicima okupljenima u lepoglavskoj župnoj crkvi msgr. Zlatko Koren, čuvar svetišta Majke Božje Bistričke, oduševljen ljepotom čipkane haljine koju su lepoglavske čipkarice – Ivka Botković, Verica Dubovečak, Slađana Končevski i Dragica Zbodulja, izradile za kip Majke Božje Bistričke.

Haljina koju su radile pune tri godine lepoglavske su čipkarice uručile msgr. Korenu prigodom misnog slavlja održanog u okviru proslave 600. godišnjice posvećena lepoglavske crkve, prenosi Lepoglava.Net.

– Tri je godine trajala izrada ove vrijedne haljine u koju će kip Majke Božje Bistričke biti obučen u vrijeme Adventa i korizmeno vrijeme. Tako se ostvarila moja i želja čipkarica – istaknula je čipkarica Verica Dubovečak sretna što će već ove godine u vrijeme Adventa kip Majke Božje Bistričke u našem nacionalnom marijanskom svetištu biti obučen u haljinu od lepoglavske čipke.

Misno slavlje koje je predvodio msgr. Zlatko Koren bilo je u znaku djece kojoj je u homiliji poručio da Isus želi da budu sretni pa se oni kao njegovi učenici moraju truditi biti sretni i širiti sreću.

– Molitva roditelja za djecu prima poseban blagoslov s neba – poručio je okupljenim roditeljima u ispunjenoj lepoglavskoj crkvi pozvavši ih da nikad ne prestanu poticati jedni druge na dobro.

– Nikad nemojmo prestati pitati jedni druge kako smo – dodao je msgr. Koren koji je povodom proslave 600. obljetnice posvećenja lepoglavske župne crkve domaćem župniku msgr. Andriji Kišičeku uručio misnicu.

Vrtićki su pak mališani, koji su se u misno slavlje uključili pjesmom i recitacijama, msgr. Korenu darovali su sliku Majke Božje koju su sami izradili.

Misno slavlje završilo je blagoslovom djece i roditelja te njihovim ophodom oko glavnog oltara u lepoglavskoj župnoj crkvi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije