Majku Božju Bistričku zaogrnuti će u haljinu od lepoglavske čipke

Kip Majke Božje Bistričke koji krasi crkveni oltar u marijanskom svetištu u Mariji Bistrici bit će zaogrnut haljinom od lepoglavske čipke. Naime, ono o čemu su lepoglavske čipkarice razmišljale prije jednog desetljeća ove su godine, zahvaljujući svojem umijeću i htijenju, i ostvarile – izradile su haljinu od lepoglavske čipke za kip Majke Božje Bistričke, piše Lepoglava.net.

Lepoglavske čipkarice Ivka Botković, Verica Dubovečak, Slađana Končevski i nažalost pokojna Dragica Zbodulja, izradile su, prema nacrtu Danice Brossler i u dogovoru s msgr. Zlatkom Korenom, čuvarom svetišta Majke Božje Bistričke, čipku za haljinu kojom će kip Majke Božje biti zaogrnut u vrijeme Došašća i korizmeno vrijeme.

– Ostvarila se moja osobna i želja čipkarica, Majka Božja Bistrička biti će u haljini od lepoglavske čipke – istaknula je čipkarica Verica Dubovečak.

Haljina će čuvaru svetišta Majke Božje Bistričke msgr. Zlatku Korenu čipkarice predati 8. listopada tijekom proslave velikog jubileja – 600. godišnjice posvete crkve u Lepoglavi.

Tog će dana, u večernjim satima, u 18 sati, msgr. Zlatko Koren predvoditi misno slavlje u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Lepoglavi tijekom kojeg će mu biti predana ova jedinstvena haljina.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije