Održan inicijalni sastanak za izradu Strategije ukupnog razvoja općine Bednja

U nazočnosti načelnika Bednje Mirka Bistrovića, predsjednika Općinskog vijeća Ivana Breznog, predstavnika Agencije za razvoj Varaždinske županije te 40-ak predstavnika mjesnih odbora, općinskih vijećnika, poduzetnika, ustanova, institucija, OPG-ova i udruga, u bednjanskom Vatrogasnom domu održan je prvi sastanak Partnerskog vijeća vezan uz izradu Strategije ukupnog razvoja općine Bednje od 2015. do 2020. godine.

Sastanak Partnerskog vijeća sazvan je s namjerom da predstavnici pojedinih sektora svojim stavovima, prijedlozima i sugestijama daju svoj prilog formiranju prijedloga Strategije razvoja općine Bednje kao strateškog dokumenta koji će do 2020. godine (a to je razdoblje koje se podudara s tekućom financijskom perspektivom EU) definirati glavne prioritete i pravce razvoja općine Bednje u svim segmentima.

Cilj takvih skupova jest da se u kvalitetnoj raspravi iznjedre prijedlozi vezani uz ključne pravce razvoja (gospodarstvo, komunalna infrastruktura, zaštita okoliša, društveni i turistički razvoj i sl.), koje će potom izrađivač Strategije – AZRA, uvrstiti u integralni prijedlog dokumenta.

Na sastanku koji su vodile Sanja Sokol i Andreja Ptiček iz AZRA-e, sudionicima je predstavljen proces i način izrade Strategije s izradom SWOT analize, odnosno, procesom identificiranja snaga, slabosti, prijetnji i prilika.

Uskoro će biti sazvan novi sastanak Partnerskog vijeća, jer i općinskoj upravi i izrađivaču stalo je do kvalitetnih sugestija, kako bi Strategiju mogli dopuniti konkretnim prijedlozima iz svih segmenata.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije