FOTO Unatoč kišovitom vremenu Cvjetna rapsodija privlači posjetitelje

>> FOTO Unatoč kišovitom vremenu Cvjetna rapsodija privlači posjetitelje

Jubilarna, 20. Međunarodna izložba cvijeća na temu Barok – glazba – cvijeće, postavljena je u četvrtak, 24. rujna, u varaždinskom Starome gradu.

Glavni ‘krivac’ za ovaj projekt je Udruga vrtlara Varaždinske županije, koja aktivno djeluje 20 godina.

– U programu smo imali razne sadržaje,a najprije smo u srijedu u palači Herzer obilježili dvadeset godina rada Udruge vrtlara. Imali smo promociju Spomenice o našem radu, svečano smo podijelili priznanja institucijama, tvrtkama, školama i pojedincima koji su podupirali naš rad ovih godina. Tim je povodom predstavljen opus poznatog varaždinskog pejzažnog arhitekta, Martina Dvorskog. Posjetitelji u Gotičkoj kuli mogu pogledati izložbu njegovih djela. U petak, 25. rujna, organizirano je 9. natjecanje učenika poljoprivrednih škola (zanimanja florist) u aranžiranju i izvedbi cvjetnih instalacija, na temu ‘Cafe de Paris’, s obzirom da je Francuska ovogodišnja zemlja partner Varaždinskih baroknih večeri. Trebalo je izraditi stolni aranžman na temu baroka, cvijeća i glazbe s podtemom Cvjetna rapsodija, a sudjelovalo je 13 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije – rekla je Karmela Radošević, tajnica Udruge vrtlara Varaždinske županije te dodala kako je u sklopu izložbe predstavljen projekt Flora Plus, kojeg u svom kurikulumu provodi Srednja škola Arboretum Opeka.

Organizatorima vrijeme nažalost baš nije išlo na ruku, s obzirom da je jučer cijeli dan bio kišovit.

– Obično je subotom nešto više posjetitelja, ali nedjelja je udarna. Mislim da je ove godine, za sada nešto manji odaziv, ali ništa ne možemo točno reći do sutra u 19 sati, kada se izložba zatvara. Inače, dosta mladih razgledava postav, što me veseli, a ima i turista – kazala je Radošević.

Cvijeće je aranžirano na veoma zanimljiv i neobičan način, što se, čini se, sviđa i posjetiteljima.

– Baš bi i ja jedan takav cvjetni kaputić – rekla je jedna posjetiteljica.

Tijekom svih ovih godina rada, Udruga vrtlara svoj najveći doprinos u promociji kulture i turističke ponude, odnosno ukupnog varaždinskog brenda dala je upravo provodeći projekt ‘Međunarodna izložba cvijeća’.

Zbog svojih posebnih karakteristika prije svega sinergijske povezanosti s već afirmiranim institucijama kao što su Varaždinske barokne večeri, projekt Međunarodna izložba cvijeća zaživio je i postao prepoznatljiva komponenta sveukupne kulturne ponude Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Do sutra u 19 sati stignete zaviriti u carstvo cvijeća, a ponuda je različita. Za početak zavirite u našu galeriju.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije