Zagoranski dobiva vodovod, biti će priključen na vodoopskrbni sustav Ptuja

Kako bi se dogovorili operativni detalji vezani uz skori početak gradnje vodovoda do zaselka Zagoranski, na terenu je održan novi sastanak svih zainteresiranih strana. Uz načelnika Bednje Mirka Bistrovića i predsjednika Općinskog vijeća Ivana Breznog, sastanku se odazvao i načelnik Općine Videm Friderik Bračić, predstavnici Komunalnog poduzeća Ptuj kao investitora te predstavnici Granične policije.

Gradnja dijela trase vodovoda odvijat će se po nerazvrstanoj cesti u Zagoranskima, a početak radova planira se već idući tjedan. Budući da se treba položiti oko 250 metara vodovodnih cijevi, to se može učiniti razmjerno brzo pa će radovi trajati samo nekoliko dana, a odmah potom prići će se izvođenju priključaka u privatne stambene i vikend objekte. Kao što smo već izvijestili, ta bi kućanstva potom bila priključena na distribucijski vodoopskrbni sustav Ptuja.

Ovakvo rješenje svakako je jeftinije i puno povoljnije negoli li gradnja vodovoda s hrvatske strane, gdje bi do Zagoranskih trebalo ‘vući’ 2,5 kilometra vodovoda, što je vrlo skupo i, s aspekta distributera vode, neracionalno zbog male potrošnje.

Stoga je ovakvo rješenje mnogo optimalnije. U realizaciji ovog projekta dijelom će pomoći i Općina Bednja, dok će Granična policija izdati suglasnosti potrebne za nesmetano odvijanje radova.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije