Otvorena Etno kuća u Škarniku, obitelj Krpeta sama je namjestila i obnovila

Na Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Krpeta u Škarniku, selu pokraj Varaždinskih Toplica, otvorena je jedna od rijetkih Etno kuća u Županiji. Obitelj Krpeta sama je namjestila i obnovila etno kuću.

– Ovakva će ponuda dodatno pokrenuti turizam u Gradu Varaždinskim Toplicama te samim time i u Županiji – rekao je jedan od gostiju otvorenja, varaždinski dožupan Alan Košić.

S Košićem se složila i gradonačelnica Varaždinskih Toplica, Goranka Štefanić te dodala kako bi bilo dobro da se više lokalnih obiteljskih gospodarstava na isti ili sličan način uključi u turističku ponudu Grada.

– Uz zdravstveni i rekreativni turizam,zašto ne bismo gostima ponudili i nešto autohtono? Uvjerena sam, što i svjetski turistički trendovi pokazuju, da su izvornost i tradicija sve cjenjeniji i užurbano se penju na ljestvici poželjnih turističkih sadržaja. Ovaj kraj zaista ima odlične potencijale za taj vid turizma – istaknula je gradonačelnica Varaždinskih Toplica, Goranka Štefanić, koja je u Škarnik stigla sa zamjenikom Nedeljkom Mihalićem i velečasnim Stjepanom Mostečakom.

Na otvorenje Etno kuće pristiglo je i nekoliko vijećnika Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica, između kojih i prvi predsjednik Vijeća, Petar Ratković iz vladajuće koalicije i zadnja kandidatkinja za mjesto predsjednice, ali koja nije dobila dovoljan broj glasova vijećnika – Dragica Ratković iz oporbe.

Na otvorenju nije bilo mjesta politikanstvu pa su i vijećnici pokazali da barem negdje mogu zajedno funkcionirati kad to već ne mogu u Vijećnici.

Etno kuća u Škarniku otvorena je za razgled subotom od 10 do 18 sati.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije