Bista Dragutina Naglaša otkrit će se za obilježavanja Dana grada Lepoglave

U Gradskoj je vijećnici u Lepoglavi održan 6. redovni sastanak Koordinacije braniteljskih udruga grada Lepoglava na kojem su, uz članove Koordinacije, sudjelovali gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač te članovi obitelji poginulih branitelja.

Predsjednik Koordinacije, brigadni general Zdravko Jakop informirao je nazočne o provedenim aktivnostima obilježavanja spomena na poginule branitelje.

Riječ je o memorijalnim natjecanjima koja se, uz potporu Grada Lepoglave te djelom i Ministarstva branitelja, tijekom godine organiziraju u spomen na 11-oricu poginulih branitelja s gradskog područja.

– Tijekom godine uspješno je organizirana većina planiranih memorijala, a još jedan memorijalni turnir predstoji organizacija – kazao je Zdravko Jakop.

Razgovaralo se o tijeku realizacije programa obnove spomen obilježja poginulim braniteljima na gradskom području za što je, zahvaljujući projektu koji su pripremili Grad Lepoglava i udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava, od Ministarstva branitelja dobivena potpora u visini 20 tisuća kuna.

Bista bojniku Dragutinu Naglašu

Ta će se sredstva, uz preostala potrebna sredstva koja će osigurati Grad Lepoglava, koji je ujedno bio nositelj navedenog projekta, iskoristiti za obnovu odnosno uklanjanje uočenih nedostaka i saniranje nastalih oštećenja na spomenicima u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici.

I ovom je prigodom najavljeno da se za vrijeme ovogodišnjeg obilježavanja Dana grada Lepoglave, u parku u blizini budućeg Centra za posjetitelje na Trgu prvog hrvatskog sveučilišta, planira otkriti bista bojniku Dragutinu Naglašu.

Pripreme za realizaciju ovog projekta su u tijeku.

Članovi Udruge Crne Mambe, čiji je Naglaš bio pripadnik, izradit će bistu, dok će Grad Lepoglava pripremiti mjesto u parku, koji će nositi ime Dragutina Naglaša, na kojem će bista biti postavljena.

U planu je uređenje zajedničkog obilježja za svih 11 poginulih branitelja s područja grada Lepoglave, te sadnja drvoreda.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije