Dani otvorenih vrata Opće bolnice: S uputnicom i najavom do bržeg pregleda

Nakon uspješne provedbe projekta Dani otvorenih vrata na odjelima neurologije, kardiologije i gastroenterologije najvećih bolnica, od ponedjeljka 14. rujna projekt se proširuje i na najveće županijske bolnice: Kliničku bolnicu Sveti Duh, Opću bolnicu Zadar, Opću bolnicu Varaždin, Opću bolnicu Dubrovnik, Opću bolnicu Dr. Josip Benčević Slavonski Brod, Opću bolnicu Pula.

Uz navedene djelatnosti pacijenti se mogu obratiti i za realizaciju zdravstvenih usluga u djelatnosti fizikalne medicine i rehabilitacije te oftalmologije i optometrije, poručuju iz Ministarstva zdravlja.

– Na ovim su odjelima liste čekanja nešto duže nego na ostalima, stoga se projekt upravo tamo realizira. Pacijenti mogu doći s uputnicom na odjel koji trebaju, najave se i obave pregled u kraćem roku nego inače. Ovakva praksa počinje od danas pa do daljnjega u varaždinskoj Općoj bolnici – rekao nam je Mladen Smoljanec, sanacijski upravitelj Opće bolnice Varaždin.

Intencija je da se zdravstvene usluge u okviru navedenog projekta obavljaju isključivo uz uputnicu i popratnu povijest bolesti temeljem indikacije izabranog doktora primarne zdravstvene zaštite i stvarne potrebe pacijenta.

Ministarstvo je od 1. rujna, kao dio projekta PROGRAM PLUS, pokrenulo projekt Dani otvorenih vrata, koji je obuhvatio sedam najvećih hrvatskih bolnica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije