Bednja: Za sanaciju klizišta Brački, Monterići 1 i Korenički 2,22 milijuna kuna

Odlična vijest za Općinu Bednja – temeljem odluke Vlade Republike Hrvatske o postupku realizacije projekta sanacije klizišta na cestama na području naše zemlje, u općini Bednja bit će sanirana tri klizišta u ukupnoj vrijednosti, 2,224 milijuna kuna.

Riječ je o teškim klizištima na nerazvrstanim cestama koja su uvelike otežala život lokalnom stanovništvu na način da su im otežala ili onemogućila prilaz domovima.

Najviše novca, 1,036 milijuna kuna (bez PDV-a), bit će izdvojeno za sanaciju klizišta Brački.

Saniranje klizišta Korenički Vlada će pomoći sa 605.000 kuna (bez PDV-a), dok će saniranje klizišta u Monterićima 1, poduprijeti s nepovratnih 583.000 kuna, također bez PDV-a.

Da je Vlada u projektima sanacije klizišta vodila računa o tome da je bednjansko područje među najpogođenijima u Hrvatskoj i da je zadnjih, gotovo desetak godina klizanje tla u golemim razmjerima pogađalo upravo tu brdsku pograničnu općinu, pokazuje i podatak da su, od ukupno 32 takva projekta na razini Hrvatske, čak tri projekta odobrena Općini Bednja.

Vlada RH za nositelja realizacije projekta sanacije klizišta odredila je Hrvatske ceste, a cijeli taj posao financirat će se iz namjenskih sredstava od 30 milijuna kuna koje je za te svrhe osigurao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Obveza je Općine Bednja da za spomenuta klizišta ugovore izradu sanacijskog programa te da provede javnu nabavu za radove i usluge nadzora nad sanacijom spomenutih klizišta.

Odobrenim sredstvima iznimno je zadovoljan i načelnik Bednje Mirko Bistrović to više što čak šestina od ukupno odobrenih sredstava za projekte sanacije klizišta u našoj državi stiže upravo na područje općine Bednja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije