Srednjoeuropska matematička olimpijada: Josipu Kelavi i ostatku ekipe zlato

Na 9. Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi koja se održavala od 25. do 31. kolovoza 2015. u Kopru hrvatski učenici pokazali su vrhunsko znanje i izvrsnost u ovom području, riješivši zadatke sa sto posto. Time su osvojili 64 boda u ekipnom dijelu i zauzeli prvo mjesto ispred favorita Poljske sa 63 boda i Mađarske s 56 bodova.

Hrvatsku ekipu činili su: Domagoj Bradač, III. razred, XV. gimnazija, Zagreb, Josip Kelava, II. razred, Prva gimnazija Varaždin, Varaždin, Andrija Mandić, III. razred, XV. gimnazija, Zagreb, Petar Nizić-Nikolac, I. razred, XV. gimnazija, Zagreb, Patrik Papac, II. razred, Gimnazija Dubrovnik, Dubrovnik i Leon Starešinić, III. razred, XV. gimnazija, Zagreb.

U pojedinačnom dijelu natjecanja naša je ekipa također ostvarila izvrsne rezultate, a do medalja došli učenici XV. gimnazije Zagreb. Zlato je osvojio Domagoj Bradač, Leon Starešinić i Petar Nizić-Nikolac zaslužili su srebro, a Andrija Mandić broncu. Osim njih, osvajanju pehara pridonijeli su i Josip Kelava te Patrik Papac.

Inače, ovi su rezultati dosad najveći uspjeh Republike Hrvatske. Član hrvatske ekipe bio je polaznik Centra izvrsnosti iz matematike Josip Kelava, učenik Prve gimnazije Varaždin, i to je prva zlatna ekipna medalja iz matematike za Varaždinsku županiju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije