Učenici žrtve prevaranata, ipak otišli na maturalac

U ranim jutarnjim satima, danas 29. kolovoza, gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić i ravnateljica Osnovne škole Ludbreg Kristina Stanko ispratili su stotinjak učenika četvrtih razreda na zasluženi maturalac bez kojeg su zamalo ostali jer je novce koji su roditelji uplaćivali putničkoj agenciji Express tours iz Čakovca vlasnik pronevjerio i netragom nestao.

U dogovoru gradonačelnika, župana, roditelja i ravnateljice osnovne škole pokrenuta je akcija prikupljanja sredstava od strane gospodarstvenika, Grada Ludbrega i Varaždinske županije da učenici odu na toliko željeni izlet. Tako je prikupljeno 70.000 kuna, što je dovoljno za besplatni trodnevni izlet za sve učenike u Biograd te obilazak nacionalnih parkova.

– Ludbreg je još jednom pokazao da je uistinu grad s velikim srcem, ali i ljudima od akcije koji je razočaranim učenicima ipak omogućio da dožive sve ono što i njihovi brojni vršnjaci na maturalcima. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovoj akciji, a ponajprije ravnateljici škole Kristini Stanko koja je pokazala veliko strpljenje i umješnost u nagovaranju svih da pomognu ovaj projekt. Djeci želim puno zabave i novih iskustava na izletu te da se sretno vrate i nastave vrijedno raditi i ispunjavati svoje školske obaveze – poručio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije