FOTO Igračke na Kapucinskom: ‘Nama roditeljima čak je i zabavnije nego djeci’

Na Kapucinskom trgu, u sklopu ovogodišnjeg Špancirfesta, postavljena je igraonica u kojoj se nalaze na prvi pogled neobične igračke. Za to su zaslužni gosti iz Španjolske, točnije, tvrtka Katakrak.

Španjolska tvrtka Katakrak svoju radionu ima u pokrajini Katalonija, na tržištu je već deset godina, a proizvodi igračke za djecu od materijala i stvari koje u našim životima imaju potpuno drugačiju namjenu. Iza tog imena krije se nekoliko ljudi, a glavni idejni krivac je Sandra Sardà.

– Igre su za sve uzraste, a ove na kojima se sada može igrati tematski su vezane uz životinje. Osnovna ideja, koja je potaknula cijeli projekt, jest recikliranje s obzirom da igračke nastaju upotrebom onoga što je nekome nepotrebno ili je otpad. Mi taj otpad ‘pretvorimo’ u nešto korisno i zabavno. Igračke su napravljene kako bi se djeca i roditelji mogli igrati i družiti se – otkrio je Peppe Cannata, jedan od zaposlenika u tvrtci.

‘Životinje’ su postavljene na javnome prostoru kako bi svima bile dostupne, što je želja njihovih proizvođača.

Peppe i ostali su cijelo vrijeme šetali i s osmijehom na licu objašnjavali djeci, ali i ‘velikoj djeci’, kako se poigrati s igračkama.

– Ovo je genijalno, stvarno moraš biti inteligentan i precizan u izradi igračaka. Nije nimalo jednostavno, zato je nama roditeljima zabavnije nego djeci – rekao nam je otac Marin, uživajući u igri dok je dijete pokraj njega znatiželjno promatralo.

Djeca u nama su se probudila pa smo se i mi zaigrali te pokušavali bubamari posložiti točkice, krokodilu ubaciti lopticu u usta i još mnogo toga.

Ovakav način zabave svidio se prisutnima, a dovesti dijete na igru ili pak probuditi zaigranu stranu, ukoliko imate koju godinu više, možete i danas na istome mjestu od 10 do 12.30 sati te u poslijepodnevnim satima, od 17 do 20.30.

Igračke su spremne, a u igraonicu mogu djeca svih uzrasta.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije