FOTO: Vrtuljak od odbačenih stvari zabavljao i djecu i odrasle

Četvrtog dana Špancirfesta, 24. kolovoza, na Korzu u sklopu Uličnog programa, u jutarnjim je satima pokrenuta pomalo neobična ‘naprava’ – Karusel odbačenih stvari.

Kao što ime govori, vrtuljak je nastao maštovitom kombinacijom stvari koje nekome više nisu bile potrebne.

Nesvakidašnji vrtuljak, kao što je bilo za očekivati, najviše je zainteresirao mlađi dio publike, ali ipak, za njegovo pokretanje potrebna je i pomoć odraslih. Naime, glavne pogone čine dva bicikla, točnije, potrebno je biciklirati kako bi se vrtuljak okretao.

Djeca su bila nestrpljiva i željela su da vožnja čim prije počne, ali nije bilo lagano pronaći one koji će vrtuljak pokrenuti. Kako djeca ne bi ostala tužna, u pomoć je priskočio i naš novinar Alan te se pritom dobro zabavio, ali i oznojio.

– Nije baš najjednostavnije, potrebno je uložiti energije, a s vremenom mi se malo i zavrtilo u glavi – rekao nam je Alan.

Ipak, bilo je mališana kojem se vožnja nije svidjela pa je zaplakao. Vrtuljak je zaustavljen, dijete je sišlo s njega, a vožnja se nastavila kao da se ništa nije dogodilo.

Roditelji su strpljivo, sa smiješkom na licima, čekali da završi vožnja, fotografirajući i bodreći one pomoću kojih se vrtuljak kretao.

– Odlično je to za održavanje linije i zdravlje, samo vozite – čulo se iz publike.

Nakon nekoliko krugova vožnje, Karusel se zaustavio i druga djeca koja su čekala na red započela su svoju avanturu te Korzo ispunjavala smijehom i veseljem.

Za one koji još nisu probali, u vožnji mogu uživati još u popodnevnim satima, od 17 do 19.30 sati.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije