FOTO: Ekipi Piceka pobjeda na prvoj Dječjoj olimpijadi u Trnovcu Bartolovečkom

>> FOTO: Ekipi Piceka pobjeda na prvoj Dječjoj olimpijadi u Trnovcu Bartolovečkom

U organizaciji udruge Ulični plesači iz općine Trnovec Bartolovečki i Općine Trnovec Bartolovečki, koja je organizacijski i financijski sudjelovala u pripremi manifestacije, ove je subote u Bartolovcu održana prva Dječja olimpijada za djevojčice i dječake s područja općine.

Riječ je o manifestaciji namijenjenoj djeci osnovnoškolskog uzrasta, a natjecanje je okupilo osam ekipa, odnosno sedamdesetak djevojčica i dječaka iz gotovo svih naselja u općini.

Natjecalo se u sedam disciplina: nošenju jaja u žlici, štafetnoj disciplini nošenja loptice na reketu, skakanju u vreći, prenošenju vode u grabilici, hodanju u paru zavezanih nogu, gađanju lopte s mjesta u gol te naposljetku u potezanju užeta.

Najboljima su se pokazali plesači iz Bartolovca okupljeni u ekipu ‘Piceki’.

Drugo mjesto osvojila je ekipa sastavljena od mladih vatrogasaca koji su se nazvali ‘Vatreni’ dok je treća bila ekipa ‘Šemovec’.

Inače, bila je to prava mala olimpijada budući da je prije natjecanja održano službeno otvorenje, odnosno paljenje mini baklje i mimohod natjecatelja, a prvu Dječju olimpijadu službeno je otvorio zamjenik načelnika Miroslav Mišak.

Otvorenje manifestacije upotpunili su i članovi udruge ‘Ulični plesači’ s dvije plesne točke.

Sudeći po broju natjecatelja, ali i posjetitelja koje je privuklo događanje na novouređenom dječjem igralištu u Bartolovcu, Dječja olimpijada pun je pogodak.

Organizatorica i predsjednica udruge Ulični plesači Tanja Solar pojasnila je da su djeca tog uzrasta zaslužila imati svoje sportsko natjecanje u kojem mogu pokazati svoju vještinu i spretnost. Dodala je i da bi Dječja olimpijada trebala postati tradicionalna.

Veliku pomoć u organizaciji Dječje olimpijade, i financijski i u osiguranju svih potrebnih uvjeta, pružila je Općina Trnovec Bartolovečki.

Načelnik općine Zvonko Šamec, koji usprkos brojnim obvezama toga dana nije propustio dolazak u Bartolovec, zadovoljan je organizacijom Dječje olimpijade.

– Jako me veseli da se na ovim novouređenim prostorima dječjeg igrališta odvija prva Dječja olimpijada. Nadamo se da će ovo postati tradicija koja će se uvijek odvijati uz dan Mjesnog odbora i svetkovinu svetog Bartola – rekao je Šamec te dodao da ga raduje i činjenica da djeca u općini sve više i češće koriste novouređena dječja igrališta poput ovog u Bartolovcu. Načelnik je ujedno zahvalio i Udruzi Ulični plesači na organizaciji prve Dječje olimpijade.

Inače, Dječja olimpijada organizirana je u sklopu obilježavanja dana Mjesnog odbora Bartolovec. Nakon završetka natjecanja uslijedio je nastavak odnosno druženje mještana Bartolovca uz zabavni program, živu muziku te besplatan gulaš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije