Vraća nam se ljeto: Temperature krajem tjedna opet oko 30 stupnjeva

Kako je i bilo najavljeno, ciklona je u prvom dijelu proteklog tjednaotpuhala velike ljetne vrućine s našeg područja. Temperature zraka su pale za više od 10 stupnjeva u odnosu na vrijednosti koje su se mjerile prije same ciklone.

Gotovo posvuda je pala konkretna kiša, a ponegdje su zabilježene i ekstremne količine kiše, koje ne samo da prelaze prosjek za mjesec kolovoz, već su blizu oborinskog prosjeka za cijelo ljeto, javlja Crometeo. Za vikend smo uživali u ugodnom kasnoljetnom vremenu.

Prema prognozi Crometea početak novog tjedna još uvijek će nam biti promjenjiv uz dosta oblaka i sunčana razdoblja. Mogla bi nas prijeći i jedna atmosferska fronta što bi značilo moguću kišu ili pljuskove, osobito potkraj ponedjeljka i u utorak. Vjerojatno će i temperatura zraka ostati slična ili u slučaju pljuskova čak i malo pasti.

(Izvor: DHMZ)

Ugodno ljeto bi nam se moglo vratiti sredinom i u drugoj polovici tjedna. Meteorološke karte sve su uvjerenije od srijede u razdoblje stabilnog vremena s više sunca. Iz dana u dan bit će sve toplije pa ćemo do kraja tjedna možda opetdogurati blizu 30 Celzijevih stupnjeva u hladu.

Za one koji tek sad planiraju godišnji ovo je sigurno dobra vijest. Naravno, treba pratiti i daljnji razvoj situacije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije