Radovi u Habdelićevoj staju, a oni na izgradnji hotela bit će minimizirani

Za vrijeme održavanja Špancirfesta staju radovi na rekonstrukciji i uređenju Habdelićeve ulice. No, spoj prema Gundulićevoj ulici i dalje ostaje neprohodan, tek će biti prohodan jedan kraći dio od Gundulićeve do ulaza na terasu pivnice Raj.

Radovi na izgradnji tamošnjeg hotela bit će smanjeni na najmanju moguću mjeru. Kako kaže Mario Sambolec, pročelnik varaždinskog Upravnog odjela za komunalni sustav i urbanizam, promet vozila za potrebe gradilišta na djelu od meteorološkog stupa u Ulici Alojzija Stepinca do mjesta gdje se gradi hotel bit će minimaliziran, kako bi se što manje stvarala buka koja bi mogla utjecati na ugođaj Špancirfesta.

– Početak radova na uređenju kolnika u Habdelićevoj ulici u Varaždinu bio je vezan uz usklađivanje radova i dinamiku s postojećim stanjem i fazom izvođenja radova na izgradnji hotela. Tehnika izvođenja rekonstrukcije kolničke konstrukcije Habdelićeve, zahtjeva kompatibilnost i podudarnost s trenutnom fazom izgradnje hotela, odnosno izvođenja rekonstrukcije komunalne infrastrukture pa se tome morao prilagoditi i sam početak izvođenja radova na Habdelićevoj ulici – objasnio je Sambolec ovu situaciju gdje usred grada usred festivala Varaždin ima veliko raskopano gradilište.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije