Lions Club Millennium na Špancirfestu prikuplja donacije za djecu s dijabetesom

Akcija New Century Lions Cluba Varaždin Millennium, u kojoj se prikupljaju sredstva za Društvo za zaštitu od dijabetesa održat će se i na ovogodišnjem Špancirfestu.

– U našoj kućici, koja se već tradicionalno nalazi u Uršulinskoj ulici, biti će izloženi radovi zajednice Cenacolo te keramičke grupe varaždinske VI. osnovne škole. Svi zainteresirani moći će ostaviti donacije za te radove te pomoći Društvu za zaštitu od dijabetesa. Svakog dana će od 9 do 12 sati članovi spomenutog društva građanima koji dođu besplatno izmjeriti šećer u krvi. Pozivamo građane da se u što većem broju odazovu akciji – rekla je Zrinka Sočković, tajnica NCLC Varaždin Millenniuma.

Donirana sredstva namijenjena su Društvu za zaštitu od dijabetesa Varaždin, za financiranje Ljetnog kampa za djecu i mlade sa šećernom bolešću u organizaciji Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga.

Boravak u kampu je kombinacija odmora i edukacije. U cjelodnevnoj brizi za djecu i mlade sudjeluje tim liječnika, medicinskih sestara, psihologa, voditelja tjelesne aktivnosti i animatora.
Djeca tako imaju priliku upoznati puno drugih sličnih njima i mnogo naučiti o svojoj bolesti.

Nakon povratka kući s ljetnog kampa djeca se osjećaju samostalnije i osposobljenije za bolju kontrolu svoje šećerne bolesti.

Doniranim sredstvima na akciji koja se održala na prošlogodišnjem Špancirfestu omogućen je odlazak petero djece u ljetni kamp.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije