Biškupec: Popularnim ‘treskačima’ i slavljem pod šatorom obilježena Velika Gospa

>> Biškupec: Popularnim “treskačima” i slavljem pod šatorom obilježena Velika Gospa

Blagdan Velike Gospe tradicionalno se obilježava 15. kolovoza u Biškupcu. Početak slavlja označen je u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u 11 sati ujutro središnjim misnim slavlje na otvorenom , a navečer su brojni Varaždinci odlučili posjetiti Biškupec i uživati u druženju pod šatorima.

Iako je bilo najavljeno loše vrijeme, sreća je ipak pomazila Varaždince i zaobišli su nas crni oblaci koji su se nadvili nad grad u večernjim satima. Možda je to bio jedan od razloga zašto je bila manja posjećenost od planirane, ali oni koji su se jučer našli u Biškupcu, zasigurno nisu požalili. Pod glavnim šatorom tražilo se mjesto više, a glazbeni sastavi su se pobrinuli da večer prođe onako kako je bilo planirano – uz ples i pjesmu.

– Dolazimo svake godine, morali smo i ove, iako smo se predomišljali tokom dana zbog ovih crnih oblaka – rekao nam je par iz Varaždina koji je odlučio večer provesti u šetnji Biškupcem.

Za one najmlađe, bila su postavljena čak dva zabavna parka s brojnim sadržajima, a najveće gužve su se stvarale oko popularnih ‘treskača’. Srećom, organizatori su mislili i na to pa su tako bili postavljeni na dva mjesta, kako bi se izbjegle još veće gužve. Da ‘treskači’ nisu isključivo zabava za djecu pokazao je i jedan bračni par srednjih godina, koji se odlučio barem na trenutak vratiti u mladost i zaboraviti na sve probleme.

Neki su odlučili iskoristiti ‘treskače’ kako bi impresionirali bolje polovice, neki su dobili prvu priliku upravljati vozilom, a neki su samo tražili dobru zabavu. I našli su je, s obzirom da su se nakon svakog sudara s drugim vozilom razlile salve smijeha i to ne samo onih koji su se nalazili u vozilima, već i okupljenih oko ‘treskača’ koji su slikali članove svoje obitelji ili čekali na svoj red za vožnju.

Neki su iskoristili odlazak u Biškupec kao zagrijavanje za večernji izlazak u gradu, s obzirom na blizinu Varaždinu.

– Odvozili smo dvije runde ‘treskača’, popili koje piće i sad idemo u grad. Bili smo, vidjeli, zabavili se, a sad idemo do grada naći se s ostatkom društva – rekla su nam dva mladića koje smo susreli u Biškupcu.

Mnoga djeca su iskoristila priliku i roditelje nagovorila na kupnju nezaobilazne šećerne vate, kokica i gumenih bombona, a zadovoljna dječja lica bila su najbolja nagrada roditeljima koji su izveli djecu u obilazak Biškupca i uživanje u svim

Zabava u šatoru se nastavila dugo u noć, a popularna zabavna glazba natjerala je mlado i staro na ples. Za dobru zabavu pobrinula se grupa Tim svirajući hitove domaće glazbe.

Biškupec se tako još jednom pokazao kao odličan domaćin svima koji su željeli promjeniti okolinu u kojoj će provesti subotnju večer, a zasigurno su uživali, što se moglo vidjeti na nasmješenim licima gotovo svih koji su se našli u Biškupcu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije