Udruge mladih tribinom ukazale na probleme s kojima se susreće mladež

U sklopu akcije ‘Moj kvart’ u organizaciji KUD-a HŽ-a, u suradnji sa Centrom za mlade VAKUUM, održana je tribina ‘Zašto smo vam teret?!’.

Na tribini su, osim okupljenih posjetitelja, sudjelovali i predstavnici brojnih udruga s područja Varaždinske županije, ali i njihovi kolege iz Čakovca.

– Bilo je devet panelista, kasnije se razvila velika rasprava, a sama tribina je na kraju trajala dva i pol sata, što je veliki uspjeh. Krajnji cilj je bio da ljudi iznesu svoje mišljenje i probleme s kojima se susreću, ali i da mi panelisti bolje uočimo probleme i surađujemo s našom lokalnom zajednicom kako bismo riješili te iste – rekla je Vanja Horvat, predsjednica Savjeta mladih Grada Varaždina i jedna od panelistica na današnjoj tribini.

Glavna rasprava vodila se oko problema s kojima se susreću mladi koji žive na ovim prostorima, a prema riječima Vanje Horvat, najveći problem s kojim se susreću udruge mladih su adekvatne prostorije u kojima bi mogle održavati aktivnosti i sastanke.

– Mladi u županiji su aktivni i susreću se s određenim problemima u svojoj lokalnoj zajednici, a najveći problem je nedostatak adekvatnih prostora. Iako oni postoje, nisu u skladu sa željama i ciljevima udruga – zaključila je Horvat.

Na tribini su sudjelovale brojne udruge koje djeluju na našem području, ne samo iz Varaždina, već i iz ostalih dijelova županije, a kako poručuju organizatori, tribina je bila uspješna, prvenstveno jer su okupljeni mogli čuti koji su to problemi s kojima se susreću mladi s ovih prostora, kako su neki od njih doskočili tim problemima, a i brojne udruge su iskoristile priliku i predstavile se onima koji dosad nisu bili upoznati s njihovim radom.

Također, na tribini je kao gost bio i zamjenik župana Alen Kišić, koji je tom prigodom održao kratki uvodni govor i pozdravio okupljene paneliste i sve prisutne.

Nakon same tribine, pokrenula se velika rasprava u koju su se uključili posjetitelji, a panelisti su spremno odgovorili na sva njihova pitanja.

Tribina je bila samo dio predviđenog cijelodnevnog programa, a brojne radionice i zabavni sadržaji održavaju se tokom cijelog dana ispred Centra za mlade, odnosno Doma željezničara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije