U subotu povodom Velike Gospe svete mise i proštenja diljem županije

Sutra, 15. kolovoza, blagdan je Velike Gospe koji se slavi diljem zemlje i tog je dana državni blagdan u Hrvatskoj. U našem kraju uz svečane mise diljem županije odvijaju se i ‘proštenja’.

U Varaždinu, točnije u Biškupcu, u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u 11 sati biti će središnje misno slavlje na otvorenom koje predvodi vlč. dr. Ivan Dodlek.

Uz misno slavlje, u Biškupcu će biti postavljeni brojni štandovi, zabavni park, dok će u večernjim satima u glavnom šatoru pokraj DVD-a Biškupec, prisutne zabavljati grupa Tim, a večeras, 14. kolovoza grupa Putnici.

Svečano bude i u Općini Bednja gdje se povodom Velike Gospe ili, na bednjanskom govoru, Valjike meše, proštenje održava dugi niz godina. To je najveće proštenje u širemu kraju koje okuplja vjernike s cijelog područja Bednje, Lepoglave i Kamenice te iz susjednog Krapinsko – zagorske županije.
Svečana misa je od 10.30 sati, a sve hodočasnike i posjetitelje očekuje bogata gastronomska ponuda uz program KUD-ova, najavljuju organizatori.

Proštenje je i u Druškovcu, gdje će se povodom blagdana svetog Roka, koji se slavi u nedjelju održati svečana misa.
Uz bogatu gastronomsku ponudu u večernjim će satima zabavljati bend Prvi April, a događanja su cijeli dan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije