Šesti dan Jailhousea protekao u obilježavanju Međunarodnog dana mladih

Šesti dan Jailhousea protekao u obilježavanju Međunarodnog dana mladih
>> Šesti dan Jailhousea protekao u obilježavanju Međunarodnog dana mladih

Jučer, 12. kolovoza obilježavao se Međunarodni dan mladih i u sklopu toga je Jailhouse festival bio posvećen mladima s intelektualnim teškoćama.

Na tribini koju je Nezavisna udruga mladih organizirala u suradnji s udrugom Ivanečko sunce moglo se saznati kakav je njihov pogled na svijet, kakve su im želje i na koji im način možemo i mi sami pomoći.

> U Lepoglavi tribinama obilježen Međunarodni dan mladih

Nakon održavanja tribine uslijedila je kreativna radionica. Osnovna ideja bila je okupljenima kreativnim radom i druženjem pokušati približiti Festival i događanja u našem mjestu. Sudjelovala su djeca, mladi i odrasli, a izrađivali su se okviri od gipsa.

Za dozu dobrog smijeha pobrinuli su se stand up komičari s komedijom o boljim i gorim polovicama pod nazivom ‘Štiklom u mozak, loptom u dupe!’.

Za sve to zaslužna je stand up komičarka, spisateljica i voditeljica Marijana Perinić.

Nastupala su četvorica profesionalnih komičara s višegodišnjim iskustvom te do suza nasmijali okupljene.

Danas, 13. kolovoza slijedi predavanje o egzoplanetima, a na kraju večeri Kerekesh Teatar.

U posljednje se vrijeme sve više u medijima pojavljuju članci o otkriću planeta oko drugih zvijezda. Planeta koji nisu, točnije, ne nalaze se u Sunčevu sustavu. Takve planete nazivamo egzoplanetima.

Na koji način astrofizičari otkrivaju te kako određuju sastav, atmosferu, masu planete i drugo, možete saznati danas u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u 19 sati, a predavanje će održati Astronomsko društvo Lepoglave.

Planirano je i promatranje kroz teleskope koje će se održati nakon predavanja i predstave Kerekesh Teatra.

U 21 sat očekuje vas komedija Kerekesh Teatra – Krtice.
Na nogometnom terenu u NK-u Žbunje s krticama se bori domar Stjepan Radički zvan Štef. Osim što isproba sve moguće metode koje su ikad ikome pale napamet kako bi se otjerale krtice, na teren mu dolaze pomoći i odmoći razni prijatelji i neprijatelji, a kao šećer na kraju dolazi i Božo, poznatiji kao Policajac z Mača.

Predstavu Krtice punu odličnog humora koja će vas nasmijavati do suza možete pogledati u gradskom parku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije