KUD HŽ-a 15. kolovoza organizira akciju ‘Moj kvart’ ispred Centra za mlade

U sklopu građanske akcije “Naš doprinos zajednici”, Kulturno umjetničko društvo Hrvatskih željeznica u suradnji s udrugom Era slobodnih ruku održava akciju pod imenom KUD HŽ MOJ KVART.

U subotu, 15. kolovoza, od 10 sati ujutro na dobro poznatoj lokaciji, točnije ispred bivšeg Doma željezničara, tj. sadašnjeg Centra za mlade grada Varaždina, VAKUUM održavat će se razne radionice.

Sam program akcije biti će tematski povezan uz održivu gradnju, odnosno radionice kojima će se građane bolje upoznati s pojmovima i metodama održive gradnje, ponovne uporabe i reciklaže. Problem otpada izražen je i medijski popraćen na varaždinskom području te će se setom radionica za mlade obitelji s djecom i ostale susjede pokazati građanima kako dio otpada mogu ponovo upotrijebiti, koristiti prirodne materijale, uštedjeti i pritom razmjenjivati iskustva i znanja sa svojim susjedima uz ugodno druženje.

Izrađivat će se namještaj od paleta, sjedeći taburei od plastičnih boca, podići će se i indijanski šator.

VANIMA organizira kino na otvorenom te će prikazati jedan zanimljiv i zabavan film, a posjetitelje očekuje mnoštvo različitih sadržaja.

U samu akciju uključio se i Savjet mladih grada Varaždina koji su i pokrenuli cijeli postupak oko današnjeg CZM-a VAKUUM.

> U Centru za mlade 15. kolovoza tribina ‘Zašto smo vam teret?!’

Ova građanska akcija provedena je zahvaljujući financijskoj podršci Regionalne zaklade za lokalni razvoj “Zamah” u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije