Od rujna počinju besplatne radionice i informatički tečaj za umirovljenike

U Gradskoj je vijećnici danas potpisan Sporazum o provođenju obrazovnih programa za umirovljenike Grada Varaždina. Sporazum su potpisali Vjeran Radelić, zamjenik gradonačelnika, Nevenka Kobal, predsjednica udruge umirovljenika Grada Varaždina i Mirjana Premuž, ravnateljica varaždinskog Pučkog otvorenog učilišta.

Riječ je o edukaciji umirovljenika kroz radionice, tečajeve i predavanja pod nazivom “Za kvalitetu života u trećoj životnoj dobi“.

– Poznati smo po tome da imamo puno umirovljenika u gradu Varaždinu i da imamo odličnu suradnju s udrugom umirovljenika, što nastavljamo i ove godine pa smo tako potpisali sporazum o edukaciji umirovljenika za što će grad izdvojiti 24 tisuće kuna. Pozivam umirovljenike da se jave udruzi i da se čim više uključe u naše programe – rekao je zamjenik gradonačelnika Vjeran Radelić prilikom potpisivanja Sporazuma.

Program edukacije se sastoji od jednog informatičkog tečaja i trinaest različitih radionica, a svi programi su besplatni.

– Gledajući što nedostaje umirovljenicima, došli smo do toga da se mnogi od njih teško snalaze s modernom tehnologijom. Zbog toga smo pokušali osmisliti jedan slijed radionica, počevši s osnovnim tečajem upoznavanja rada na računalu pa do specifičnosti poput izrade fotoalbuma, pisanja elektronske pošte, korištenja društvenih mreža i programa za komunikaciju s prijateljima i obitelji. Pripremili smo i nekoliko kreativnih radionica, a za kraj smo pripremili i predavanja koja će biti za veći broj polaznika o zdravlju, kuhanju, bilju i slično – rekla je Mirjana Premuž, ravnateljica varaždinskog Pučkog otvorenog učilišta.

Programi kreću sredinom rujna, a trebali bi završiti do početka prosinca. Neke od radionica su zamišljene za manji broj polaznika, stoga je potrebno za neke od njih predbilježiti se do polovice rujna u udruzi umirovljenika ili na dežurni broj telefona: 042/214-517 utorkom i srijedom od 8 do 11 sati.

– Umirovljenici su inače kreativni i znatiželjni ljudi i to je bio jedan od povoda za sastavljanje ovih programa i vjerujemo kako će biti dobro prihvaćen od strane umirovljenika – zaključila je Nevenka Kobal, predsjednica udruge umirovljenika Grada Varaždina.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije