Otvoren novouređeni rotor u Gospodarskoj ulici

I prije dogovorenog roka završila je realizacija uređenja novog rotora u Gospodarskoj ulici u Varaždinu vrijednog 1,5 milijuna kuna. Projekt je financiran sredstima iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa MUP-a te proračuna Grada Varaždina.

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš podsjetio je da je novi rotor u Gospodarskoj ulici već treći projekt koji je u protekle dvije godine financiran sredstvima iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa naglasivši da bez pomoći MUP-a, Grad ne bi uspio tako brzo riješiti čak tri crne točke u prometu i na taj način povećati sigurnost građana.

Naglasio je i da Grad namjerava na Nacionalni program aplicirati i projekt uređenja rotora na raskrižjima Krležine i Filićeve ulice, Gospodarske i Zagrebačke ulice te kod trgovačkog centra u Optujskoj ulici.

Načelnik PU varaždinske Darko Jurčec naglasio je pak da su projekti uređenja rotora zapravo preventivni projekti koji doprinose smanjenju štetnih događaja u prometu i prometnih nesreća.

– Ove godine imamo četiri poginule osobe manje u prometnim nesrećama u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ako je uređenje rotora na bilo koji način utjecalo na to, mi smo zadovoljni i zato ćemo nastaviti podupirati slične projekte i to ne samo na području Grada Varaždina nego i na području cijele Varaždinske županije – naglasio je Jurčec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije