Preko 300 tisuća bespovratnih kuna srednjim školama Ludbrega i Novog Marofa

U prostorijama Hrvatske obrtničke komore u Zagrebu održano je svečano potpisivanje ugovora s korisnicima po pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa ‘Obrazovanje za poduzetništvo i obrt’. Riječ je o programu iz Operativnog programa razvoja ljudskih potencijala, a njegov je nositelj bilo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, uz suradnju i podršku Ministarstva poduzetništva i obrta te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Stoga su svečanom potpisivanju nazočili i ministri rada Mirando Mrsić te poduzetništva i obrta Gordan Maras kao i ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a bio je prisutan i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

Ministar Mrsić je pojasnio kako je riječ o programu čiji je cilj da se stvori konkurentnije poduzetništvo kroz edukaciju i obrazovanje u raznim segmentima, pa su tako među dobitnicima subjekti vrlo širokog krug djelovanja od lokalne i regionalne samouprave, obrtnika, trgovačkih društava do vrtića ili škola.

Ministar Maras je istaknuo kako je riječ o programu koji se financira iz europskog fonda, a ukupno je bilo 450 prijavljenih od kojih su izabrana 83 najbolje ocijenjena projekta, među kojima su i dva projekta srednjih škola iz Varaždinske županije.

Poduzetništvo i obrazovanje

Tako su među potpisnicima ugovora s ministarstvom bili i Josip Zdelar ravnatelj Srednje škole Ludbreg kojoj je dodijeljeno 164 tisuće kuna, te Jasminka Behin, ravnateljica Srednje škole Novi Marof kojoj je dodijeljeno 146 tisuća kuna.

-Čestitam i ravnateljima i njihovim timovima iz ovih dviju škola što su uspjeli proći u ovakvoj oštroj konkurenciji i dobiti nemala bespovratna sredstva. Posebno nas veseli što je riječ o dvjema najmlađim srednjim školama u našoj županiji koje su još uvijek u razvijanju cijelog projekta uspostavljanja srednjoškolskih centara u Ludbregu i Novom Marofu, pa ovakav rezultat još više znači jer se pokazuje da već sada imaju kapacitete za prolazak i provođenje ovakvih projekata. Bit će to snažan impuls u nastavku razvoja tih škola, smjerova koje provode u nastavi te profesorskog kadra – rekao je zamjenik župana Alen Kišić istaknuvši kako su ludbreškoj srednjoj školi sredstva dodijeljena za projekt ‘Promocija obrtničkih i strukovnih zanimanja u duhu razvoja poduzetništva’, dok je marofska škola dobila sredstva za projekt ‘Poduzetništvo – moj izbor’ kojim će se osnovati Sajam poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja u Novom Marofu.

Sukladno obrazovnoj politici i suradnji s ravnateljima u županiji ističu kako upravo kroz ovakve projekte se škole mogu izboriti za provođenje projekata koji se ne mogu financirati iz redovnih proračunskih sredstava, a u Varaždinskoj županiji su škole zasad uspješne u tome.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije