Filmovi učenika Prve gimnazije čine čak polovicu programa na smotri u Sinju!

Na Smotri hrvatskoga školskoga filma, koja se ove godine održava u Sinju od 16. do 18. rujna 2015., bit će prikazana čak četiri filma učenika Prve gimnazije Varaždin.

S obzirom da je na smortu pozvao svega devet filmova srednjih škola iz cijele zemlje, jasno je da je riječ o značajnom uspjehu. Filmovi Prve gimnazije Varaždin tako čine gotovo polovicu programa i jedini su predstavnici Varaždinske županije.

Jedan od filmova je ‘Dogma #95’, nazvan prema istoimenom pokretu danskih redatelja Larsa von Triera i Thomasa Vinterberga, koji osuđuje komercijalizaciju filmova. U njegovoj izradi sudjelovali su Jura Ruža, Matej Stojanović, Matea Pofuk, Elizabeta Jurašković, Filip Andabaka i Matija Benić.

Drugi uradak, ‘Lovac u žitu’, je trailer za istoimenu knjigu J. D. Salingera, u čijoj su izradi sudjelovali Patricija Hip, Domagoj Kušter, Maja Benić kao vanjski suradnik te Matija Benić.

U Sinju će još biti prikazani komični eksperimentalni film ‘Spoj’, koji je izradio Matija Benić, te eksperimentalni znanstveno-fantastični film ‘Kanalizacija’ koji govori o ljudskoj sudbini i preseljenju u kanalizaciju. Izradili su ga Filip Ratković, Mihael Klampfl i Matija Benić.

Mentor učenicima u stvaranju svih filmova je Vladimir Mikac.

Pogledajte jedan od uradaka, film ‘Kanalizacija’, u trajanju od 2 minute i 15 sekundi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije