Gačice, Lovrečan, Prigorac: Modernizacija cestovne infrastrukture

Modernizacija cestovne infrastrukture istočnog ivanečkog područja u punom je jeku budući da su već krenuli radovi u naselju Gačice gdje se novim asfaltnim tepihom presvlači središnji dio naselja. Radove financira Županijska uprava za ceste, a izvode ih djelatnici PZC–a Varaždin.

– Radovi na dionici dugoj oko 750 metara trebali bi u potpunosti biti završeni već sljedeći tjedan. Tek što završe posao u Gačicama djelatnici će svoje strojeve preseliti podno Ivanščice gdje će novi asfaltni sloj položiti na dionici dugoj otprilike 1300 metara, od pilane u Ulici Rudolfa Rajtera u Ivancu do škole u Prigorcu – riječi su poslovođe Kristijana Novoselca.

– Ukupna vrijednost ovih projekata je 650 tisuća kuna, a u potpunosti ih financira Županijska uprava za ceste prema Godišnjem planu građenja i održavanja županijskih i lokalnih cesta Varaždinske županije za 2015. godinu – rekao je Tomislav Osonjački, ravnatelj ŽUC-a.

U cilju uklanjanja arhitektonskih barijera, Grad Ivanec je pokrenuo projekt prilagođavanja pješačkih prijelaza.

Uređenje pješačkih prijelaza krenulo je u Varaždinskoj ulici, kod Doma zdravlja, a nastavljeno u ulici Ivana Gorana Kovačića.

Poslove uređenja prijelaza u postupku javne nabave projekt dobila je tvrtka Ivkom, a vrijednost radova je 58 tisuća kuna s PDV–om.

Pošto je za vrijeme obilnijih kiša potok Tužno uzrokovao poplave i probleme lokalnom stanovništvu, na području naselja Lovrečan obavlja se čišćenje korita, čime se namjerava riješiti uzrok tih problema.

Radove izvodi tvrtka Hidroing d.d. iz Varaždina.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije