Varaždin je domaćin Europskih igara mladih osoba s invaliditetom

Europske igre mladih osoba s invaliditetom svečano su otvorene na Kapucinskom trgu uz mažoretkinje, varaždinske folkloraše, govore uglednika i glazbeni sastav Timeless.

Otvaranje je započelo u 20 sati, a cijeli je program trajao do 22 sata.

> Fotogalerija otvaranja Igara

U organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora te suorganizaciji i tehničkoj logistici Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Igre se održavaju u Varaždinu i Varaždinskim Toplicama, a sudjeluje 231 sportaš s invaliditetom iz 22 zemlje u četiri sporta: atletici, plivanju, stolnom tenisu i boćanju. Uz mlade sportaše, na natjecanju je i prateće osoblje te treneri tako da se ukupni broj službenih osoba ‘penje’ na 386.

– Igre za mlade sportaše važne su jer im omogućuju natjecanja na visokoj razini i to sjajna prilika za stjecanje iskustva prije ulaska u seniorski rang natjecanja – rekao je na svečanosti otvaranja predsjednik Hrvatskog i potpredsjednik Europskog paraolimpijskog odbora, Ratko Kovačić.

Mlade sportaše s invaliditetom pozdravila je i članica Izvršnog odbora Europskog paraolimpijskog odbora, Petra Huber.

– Želim dobrodošlicu u Hrvatsku svim natjecateljima te izražavam nadu da ćete se za nekoliko dana vratiti u svoje zemlje s pozitivnim iskustvima i novim prijateljstvima – kazao je pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Tomislav Paškvalin.

Dobrodošlicu u Varaždin i Varaždinsku županiju sportašima, koji mogu biti uzor svima, poželio je zamjenik župana Alen Kišić, a Igre je otvorio gradonačelnik Goran Habuš.

– S posebnom pažnjom i brigom, a u okviru svojih mogućnosti, Grad je okrenut prema potrebitima te se ponosi rezultatima svojih aktivnosti: od rada sa djecom s posebnim potrebama, rješavanjem problema arhitektonskih prepreka na javnim površinama, do akcija u okviru uključivanja osoba s invaliditetom u svakodnevan život zajednice. Iako je cilj svakog sportskog natjecanja postizanje što boljih rezultata, uz to posebnu vrijednost predstavlja međusobno druženje i stjecanje novih prijateljstava – rekao je Habuš otvarajući Europske igre mladih za osobe s invaliditetom.

Natjecanje u stolnom tenisu održava se u dvorani u Graberju, a natjecanje u plivanju na varaždinskim ‘Gradskim bazenima’.

Atletska natjecanja održavaju se na stadionu ‘Sloboda’.

Varaždinske Toplice, u dvorani Osnovne škole, domaćin su natjecanja u boćanju.

Svečanost zatvaranja bit će 18. srpnja u 20 sati na Kapucinskom trgu.

> Fotogalerija otvaranja Igara

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije