Mladi robotičari stigli u Kinu na Svjetsko prvenstvo iz robotike

>> Mladi robotičari stigli u Kinu na Svjetsko prvenstvo iz robotike

Svjetsko prvenstvo u robotici, RoboCup 2015, započinje 19. srpnja, a nas će, Varaždin i Hrvatsku, predstavljati skupina iznimnih mladića i djevojaka o čijim smo uspjesim već pisali.

> Mladi varaždinski robotičari na putu za Kinu

Prvenstvo se održava u Kini, gradu Hefei, a naša je ekipa već na terenu, trenutačno u fazi zagrijavanja.

Njihov mentor, Ivica Kolarić, profesor na Prvoj osnovnoj školi u Varaždinu, rekao nam je svoje dojmove.

– Danas smo brzim vlakom Peking-Hefei stigli na odredište. U prethodna tri dana posjetili smo Kineski zid, bili i u Zabranjenom gradu. Naši natjecatelji dobro se osjećaju, a danas već vježbaju po sobama. Kako su u istom hotelu kao i mi smješteni natjecatelji iz drugih zemalja, naši momci i djevojke već sklapaju nova poznanstva i razmijenjuju iskustva – kazao nam je mentor Kolarić.

Već sutra očekuje ih prijavljivanje za natjecanje.

– Upravo sam uzeo kartu na kojoj su obilježene dvorane za natjecanje. Junior natjecanje održava se u spotskom olimpijskom centru. Autobus vozi od hotela do centra u jutro u 8 sati, a povratak oko 21 sat. Sljedi pet napornih dana, a izrazito je bitna i fizička pripremljenost sudionika – dodao je Ivica Kolarić.

Mi smo sigurni kako će naši robotičari dati sve od sebe, stoga im želimo, ništa više ni manje, nego da samo pokažu svoje znanje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije