Službeno zatvoren aeromiting, organizatori najavili još veći sljedeće godine

Na danas održanoj konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici i službeno je zatvoren CIAV 2015.

Bravure zračnih asova iz Slovenije, Hrvatske, Latvije i Mađarske, koji su nastupili na varaždinskom mitingu oduševile su publiku koja je još jednom pokazala izuzetno zanimanje za ovakve, atraktivne zrakoplovne priredbe u čijoj organizaciji Aeroklub Varaždin ima dugu i uspješnu tradiciju.

Više tisuća posjetitelja imalo je priliku uživati u doista spektakularnim nastupima Petera Podlunšeka, akro-grupe Baletic Bees iz Latvije, Krilima Oluje i hrvatskog pilotskogasa Branimira Ambrekovića.

> Preleti ‘Kockice’ zatvorili prvi dan održavanja aeromitinga

– Prezadovoljni smo, puno tisuća posjetitelja, zadovoljna publika, zadovoljni smo i mi kao organizatori. Baltičke Pčele su prezadovoljne, kao i Peter Podlunšek. Kažu da smo bili prekrasni domaćini i stvarno su bili oduševljeni. Sljedeće godine očekujemo još veći aeromiting – rekao je Robert Mišak, tajnik Aerokluba Varaždin.

Varaždinski aeromiting nije bio samo atraktivni događaj koji je na varaždinskom aerodrom privukao mnoštvo publike koja je uživala u atraktivnom programu, već je bio i izuzetna prigoda za promociju zrakoplovstva u našem gradu koja ima tradiciju dugu 85 godina.

– Mene posebno veseli da smo nakon pet godina ‘suše’ vratili jedan od brendova grada Varaždina na najbolji mogući način. Zahvaljujem svim članovima Aerokluba koji su uložili ogroman trud u organizaciju, a i svim sponzorima koji su omogućili ovu manifestaciju – rekao je gradonačelnik Habuš na konferenciji za novinare.

Županija je ovu manifestaciju podržala s ukupno 20.000 kuna, dok je Grad uplatio 170.000 kn kako bi se održao ovaj spektakl na nebu, a kako su najavili organizatori ovogodišnjeg, sljedeći CIAV bi trebao biti još veći i spektakularniji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije