FOTO: Lepoglavski umjetnici izložili svoja djela prvog dana Lepoglavskih dana

>> FOTO: Lepoglavski umjetnici izložili svoja djela prvog dana Lepoglavskih dana

Otvorenjem izložbe ‘Tradicija lepoglavske likovne umjetnosti’ u Lepoglavi je počela turističko – zabavna manifestacija Lepoglavski dani, koja će, uz mnoštvo događanja i priredbi, trajati sve do nedjelje 12.srpnja.

> Lepoglavski umjetnici predstavljaju svoj rad

Izložba je otvorena u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca pred brojnom publikom kojoj je o izloženim radovima, njih stotinjak čiji su autori umjetnici s područja grada Lepoglave, govorio njen recenzent Zlatko Baranašić.

– Ovom su izložbom lepoglavski umjetnici pokazali da ih ima. U njihovom ih radu treba podržati, a ovu izložbu organizirati kao tradicionalnu. Vjerujem da će uz sve što ima, Lepoglava biti i grad likovne umjetnosti – rekao je tom prigodom Baranašić zahvalivši se autorima što su publici predstavili ljepotu svojih radova.

Izlagačima i uključenima u pripremu izložbe – njenom inicijatoru Milanu Pavlekoviću te Davoru Petaku i Mirku Varoviću koji su odabrali radove koji će biti izloženi, zahvalio se direktor Turističko kulturno – informativnog centra, organizatora Lepoglavskih dana, Vladimir Ivanuša.

– Ova izložba predstavlja još jedna kulturni sadržaj koji Lepoglava, uz ostale koje smo znali oplemeniti, može ponuditi javnosti. Želimo da se ova tradicija nastavi – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić otvarajući izložbu.

Tijekom otvorenja za glazbeni se program pobrinuo Ženski pjevački zbor Collegium Artisticum.

Izložba se može razgledati tijekom trajanja Lepoglavskih dana.

> Lepoglavski umjetnici predstavljaju svoj rad

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije