FOTO: Mejaši kruna prvog dana Lepoglavskih dana, subota nudi bogat program

>> FOTO: Mejaši kruna prvog dana Lepoglavskih dana, subota nudi bogat program

Nakon otvorenja izložbe ‘Tradicija lepoglavske likovne umjetnosti’, Lepoglavski dani nastavljeni su zabavnim programom u gradskom parku pored Doma kulture.

> Mejaši zatvorili petak, subotnji program još bogatiji

Prvi su okupljene zabavili članovi KUD-a Lepoglavski pušlek izvevši dvije predstave ‘Idem v Njemačku’ i ‘Studentica’.

Nakon Pušleka, a prije glavnih izvođača večeri – Mejaša, publiku je zagrijao glazbeni sastav Elita da bi nakon njih nastupili i tamburaši u starkama uz koje su njihove hitove pjevali brojni okupljeni u gradskom parku koji će biti mjesto na kojem će se i tijekom subote i nedjelje odvijati većina programa ovogodišnjih Lepoglavskih dana.

Hrana, vino i umjetnost

U subotu, 11. srpnja, od 10 sati, posjetitelji Lepoglavskih dana moći će razgledati raznovrsnu ponudu na 13. sajmu turizma i enogastronomije, na kojem će svoje tradicijske proizvode te domaću hranu i pića predstaviti više od trideset izlagača.

U pravoj Zagorskoj hiži domači ugođaj priredit će članovi KUD-a Lepoglavski pušlek, a posjetitelji će moći kušati i specijalitete zagorske kuhinje, koje će poslijepodne predstaviti naš poznati i popularni kuhar – Tomislav Špiček.

U Gradskom parku bit će priređen i već tradicionalni susret vinogradara koji u Lepoglavi okuplja vinogradare i vinare lepoglavskog kraja, Varaždinske županije i pograničnog područja Slovenije, posebno vinske regije Haloze.

Tradicionalne sorte vina ove će godine predstaviti pedesetak vinara, pa će posjetitelji moći kušati neka od najboljih vina ovog vinorodnog kraja.

Na Susretu vinogradara Udruga vinogradara, vinara i voćara Klopotec organizirat će i izložbu vina.

Atraktivne izložbe priredit će i udruga Lepoglavski ahat na Međunarodnom sajmu minerala i poludragog kamenja, na kojem će uz ahat i minerale s lepoglavskog područja biti izložena i vrijedna zbirka minerala iz Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije i Vojvodine, iznimna kolekcija opala iz Australije, te zbirka vrijednih primjeraka ametista prikupljenih na nalazištima širom svijeta.

Program za djecu

Od 10 do 13 sati u Gradskom parku bit će organizirane i zabavne dječje igre, pa će najmlađi posjetitelji, uz Leu Mrak, voditeljicu Kutionice VTV televizije, moći zapjevati i zaplesati, na radionicama naučiti kako izraditi licitarsko srce, glineni lončić ili cvijet od krep papira, ili razgledati pravi izviđački logor.

Od 12 do 15 sati bit će organiziran i turnir u šahu te od 10 do 18 sati prezentacija paintballa i airsofta, a od 18 do 19 sati – zumba party.

Na glavnoj pozornici u 15 sati koncert će održati članovi tamburaškog orkestra Biseri iz Kamenice, u 19 sati će započeti tradicionalni, godišnji koncert Limene glazbe Lepoglava, a od 21 sat i 30 minuta goste će zabavljati grupa Barok.

I ove će godine na Lepoglavskim danima biti organizirana i izložba malih životinja, a posjetitelji će se moći okušati u vožnji kartinga te razgledati i prezentaciju šumske mehanizacije na Trgu kralja Tomislava, u subotu, od 10 do 12 sati, te automobila s posebnom opremom od 12 do 19 sati na Trgu prvog hrvatskog sveučilišta.

Promatranje neba

U Gradskom parku od 21 sat i 30 minuta bit će organizirano promatranje planeta i zvijezda teleskopom.

U spomen na poginulog branitelja Dragutina GodinićaBađu u sportskoj dvorani lepoglavske osnovne škole u 13 sati će započeti memorijalni rukometni turnir.

> Mejaši zatvorili petak, subotnji program još bogatiji

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije