Poznati engleski stručnjak za palijativnu skrb posjetio Novi Marof

– U životu se nikako ne mogu izbjeći tri stvari: bol, porez i smrt – kaže engleski profesor medicine dr. David Oliver koji je kao gost profesor na Medicinskom fakultetu u Zagrebu nakon predavanja studentima i zainteresiranoj javnosti posjetio Novi Marof – Službu za produženo liječenje i palijativnu skrb.

Dr. David Oliver je specijalista palijativne medicine, voditelj hospicija ‘Wisdom Hospice’ u Rochesteru i voditelj Magisterskog studija palijativne skrbi na University of Kent, Velika Britanija.

U pratnji mr. Renate Marđetko i domaćina Udruge za palijativnu pomoć ‘Srce’ Novi Marof interesirao se za povijest Bolnice i perivoja iz 18. stoljeća.

Obišao je odjele s palijativnim bolesnicima, porazgovarao s ljubaznim osobljem i pacijentima.

Ostala su otvorena pitanja, što se može još napraviti za bolesnika u ovoj fazi bolesti, što za obitelj, osoblje te prostor, a sve s ciljem da im se poboljša kvaliteta života.

Uz zagorske štrukle otkrio je da najviše uživa uz obitelj te da puno pliva i šeće.

Uvidio je veliki potencijal razvoja palijativne skrbi u Novom Marofu, pozdravio realizirane i planirane ideje Udruge za palijativnu pomoć ‘Srce’ Novi Marof koje doprinose kvaliteti palijativne skrbi u ovoj bolnici i šire te najavio ponovni dolazak i moguću suradnju.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije