Lepoglavski dani predstavljeni na Varaždinskoj tržnici

Turistička zajednica grada Lepoglave u subotu, 4. srpnja, na Varaždinskoj gradskoj tržnici organizirala je predstavljanje programa ovogodišnjih Lepoglavskih dana, zabavno – turističke manifestacije koja će biti održana u Lepoglavi od 10. do 12. srpnja.

Kako bi Varaždincima predstavili bogat i raznovrsni program ovogodišnjih Lepoglavskih dana u subotu prijepodne na ulazu u varaždinsku tržnicu priređena je besplatna degustacija domaćih specijaliteta iz Lepoglave te lepoglavskih vina, uz nastup članova Limene glazbe iz Lepoglave.

– Program ovogodišnjih Lepoglavskih dana bit će raznovrstan i zanimljiv. Posjetitelji ove priredbe, kojom nastojimo predstaviti i sačuvati bogatu tradicijsku baštinu lepoglavskog kraja, naše tradicionalne obrte ali i tradicionalna jela, imat će i što vidjeti, i čuti, i kušati, i uživati u lijepom, domačem ugođaju – istaknuo je tijekom prezentacije na Varaždinskom placu lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Zanimljivi sajmovi, kakvi su primjerice, Sajam turizma i enogastronomije i Sajam minerala i poludragog kamenja, ili Susret vinogradara, na kojem će svoja vina predstaviti i vinogradari iz slovenskih Haloza, odnosno, Likovna stvaraonica na Rangerovom putu, bit će tek dio programa ovogodišnjih Lepoglavskih dana, na kojima će moći uživati posjetitelji svih generacija.

– Posebni program osmislili smo za najmlađe posjetitelje, koji će uz zabavne igre imati prigodu naučiti kako izraditi licitarsko srce, cvijet od krep papira ili glineni lončić, pobrinuli smo se i za atraktivni zabavni program u kojem će nastupiti Mejaši, grupa Barok, Limena glazba iz Lepoglave, ali i domaći muzikaši na nedjeljnoj reviji zagorske glazbe. Posebno atraktivni dio programa bit će degustacija domaće hrane, koju će voditi naš poznati kuhar Tomislav Špiček, ali i raznovrsna ponuda naših udruga i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava – naglasila je Ljubica Dubovečak, direktorica Turističke zajednice grada Lepoglave.

Dobro posjećeno predstavljanje Lepoglavskih dana na Varaždinskom placu posjetio je i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, koji je tom prigodom istaknuo kako je povezivanje turističke i kulturne ponude sjeverozapadne Hrvatske, koje je inicirano kandidaturom za Europsku prijestolnicu kulture, model suradnje koji se sve više potvrđuje u praksi, o čemu svjedoči i prezentacija Lepoglavskih dana u Varaždinu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije