Priznanja 121 učeniku za izvanredne rezultate na natjecanjima

>> Priznanja 121 učeniku zbog izvanrednih rezultata na natjecanjima

U jutarnjim satima ovog petka, 3. srpnja, dodijeljene su pohvalnice Grada Varaždina učenicima osnovnih škola za ostvarene izvanredne rezultate na natjecanjima u protekloj školskoj godini. Radi se o učenicima koji su postigli prva mjesta na županijskim natjecanjima, odnosno jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima te sudjelovanja na međunarodnim i svjetskim natjecanjima.

– Nagrađen je 121 učenik osnovnih škola s područja Varaždina. Oni su ponos Grada, škola i svojih roditelja te se od njih očekuje da će jednog dana zasigurno doprinijeti razvoju Grada, ali i šire – istaknuo je gradonačelnik Goran Habuš.

Sretan i ponosan bio je Sven Vojnović, koji je sa svojim kolegom Noom Šoićem osvojio drugo mjesto na međunarodnom natjecanju u izgradnji i programiranju robota.

– Robotika me odmah zainteresirala, a zahvalnica mi puno znači jer me motivira da dalje nastavim usvajati nova znanja iz tog područja.

Habuš je istaknuo kako je Varaždin već dugo vremena prepoznatljiv kao grad obrazovanja, a to se pokazalo isplativim kad pogledamo djecu koja su nagrađena.

– Oni su postigli značajne rezultate na brojnim domaćim i svjetskim natjecanjima, stoga će danas dobiti pohvalnice. Time im želimo zahvaliti, ali i potaknuti da tako nastave dalje jer je ulaganje u znanje najisplativije i nitko nam ga ne može uzeti – rekao je gradonačelnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije