Izradite vlastitu lampu od vune ovog četvrtka u Centru za mlade

Ovog četvrtka, 25. lipnja, od 18 sati Era slobodnih ruku u Centru za mlade grada Varaždina VAKUUM priprema za vas još jednu kreativnu radionicu. Ovog puta radi se o radionici izrade lampi od vune.

Od spomenutog materijala mogu se izraditi predmeti raznolike primjene, a najbolje je pokušati upravo sa izradom lampi koje uz pomoć vaših kreativnih ruku, materijala i mašte vrlo jednostavnim instaliranjem na obične žarulje mogu postati čak i lusteri.

Ako vam spomenuta instalacija i igranje sa strujom možda i nije nešto od prevelikog interesa, nemojte brinuti. Lampu od vune jednostavno preokrenite, na dno stavite neki stari CD i eto vam postolja za lučicu.

Dakle, za izradu spomenutih lampi, osim vune, malo kreativnosti i dobre volje, trebat će i ponešto materijala. Osim vune trebat će nam: staklenke za ljepilo, baloni (za kalup), lopta za fitness (ako imate želju za nešto većom lampom) i naravno nezaobilazne škare, lijepilo i voda.

Većinu materijala možete dobiti na radionici, ali imate li neke svoje posebne želje, kao npr. boju vune za vašu lampu, dakako da možete ponijeti.

Lampe izrađujemo tako da se napuše balon, vunu umočimo u ljepilo i obavijamo je oko balona. Lampe zatim ostavimo dan- dva da se osuše, probušimo balon i to je to- lampa je spremna za korištenje. Zapravo je izrada vrlo jednostavna.

Također, poželjno je da odjenete odjeću koju nije šteta zaprljati ili jednostavno uzmite pregaču.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije